3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Schwarzwaldský dort


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

16 porce/porcí

Kakaový korpus

  • 5 kusů vajec
  • 170 gramů cukru, krupice
  • 120 gramů hladké mouky
  • 70 gramů kukuřičného škrobu
  • 1 čajová lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 3 polévkové lžíce kakaa

Křehké těsto

  • 200 gramů hladké mouky
  • 50 gramů cukru, krupice
  • 1 špetka soli
  • 100 gramů másla, pokojové teploty
  • 1 kus žloutků

Náplň a poleva

  • 680 gramů višňového kompotu, pevný podíl
  • 20 gramů kukuřičného škrobu
  • 60 gramů třešňovice
  • 60 gramů cukru moučka
  • 100 gramů višňového džemu
  • 1000 gramů smetany, min. 33 % tuku
  • 4 polévková lžíce vanilkového cukru
  • 80 gramů čokoládových hoblin
  • 16 kusů kandovaných třešní
5

Příprava

    Kakaový korpus
  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Vložte metličku.
  3. Do mixovací nádoby poté vložte vejce a cukr a šlehejte do pěny 3 minuty/50°C/rychlost 3-4 minuty a 3 minuty/rychlost 3 -4.
  4. Přidejte mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a kakao a míchejte 10 vteřin/rychlostí 3.
  5. Odstraňte metličku.
  6. Nalijte piškotové těsto do vymaštěné a lehce moukou vysypané rozevírací dortové formy (Ø 28 cm) a pečte 30–35 minut v předehřáté troubě při 180°C.
  7. Mezitím umyjte mixovací nádobu.
  8. Vyndejte upečený kakaový korpus z trouby, odstarňte obruč a položte jej zcela vychladit na mříce.
  9. Křehké těsto
  10. Předehřejte troubu na 180°C.

  11. Do mixovací nádoby vložte suroviny na křehké těsto a hněťte 40 vteřin/rychlostí 5.
  12. Z těsta vyválejte kruh (Ø 28 cm) a vložte jej do vymaštěné rozevírací formy (Ø 28 cm) a propíchejte vidličkou.
  13. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180°C.
  14. Mezitím umyjte mixovací nádobu.
  15. Křehké těsto nechejte úplně vychladnout v rozevírací formě.

  16. Náplň a poleva
  17. Nechejte višně okapat ve varném košíku a šťávu ponechejte v misce.

  18. Do mixovací nádoby vložte 250 g šťávy z višní a kukuřičný škrob a vařte 5 min/100°C/rychlostí 3.
  19. Přidejte 30 g višní a 30 g práškového cukru a míchejte 5 vteřin/rychlostí 3.

  20. Zahuštěnou višňovou šťávu přendejte do misky s okapanými višněmi a řádně promíchejte.
  21. Pro namáčení vložte zbývající višňovou šťávu (asi 100 g), 30 g višní a 30 g práškového cukru do mixovací nádoby a míchejte 5 vteřin/rychlostí 3.

  22. Křehké těsto položte na dortový tác a potřete tenkou vrstvou višňového džemu.
  23. Kakaový korpus dvakrát prořízněte, takže vzniknou tři vrstvy.
  24. Položte první vrstvu na křehké těsto, pokapejte částí připravené tekutiny a potřete višňovou směsí.
  25. Další dvě vrstvy pokapejte zbývající tekutinou.
  26. Umyjte mixovací nádobu, vypláchněte horkou vodou a osušte.

  27. Vložte metličku.
  28. Do mixovací nádoby vložte 500 g studené smetany a 2 polévkové lžíce vanilkového cukru a šlehejte rychlostí 3 do tuha.
  29. Přendejte do mísy a uložte do ledničky.
  30. Tento krok opakujte se zbývajícími 500 g smetany.

  31. Část šlehačky dejte do zdobicího sáčku.
  32. Asi ¼ šlehačky rozetřete na višňovou vrstvu, položte druhou vrstvu kakaového korpusu a potřete asi 1/3 šlehačky.
  33. Na ni položte poslední plát a celý dort pokryjte zbývající šlehačkou.
  34. Na dortu vyznačte 16 dílků.

  35. Celý dort posypejte čokoládovými hoblinami.
  36. Na konci každého dílku udělejte pusinku ze šlehačky a ozdobte kandovanou višní.
  37. Dort zakryjte a uložte do ledničky.

  38. Před podáváním dort nakrájejte ostrým nožem na dílky.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Je sice složitější na přípravu, ale vyplatí se.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář