Ingredience & Porce
16 porce/porcí
Kakaový korpus
- 5 kusů vajec
- 170 gramů cukru, krupice
- 120 gramů hladké mouky
- 70 gramů kukuřičného škrobu
- 1 čajová lžička kypřícího prášku do pečiva
- 3 polévkové lžíce kakaa
Křehké těsto
- 200 gramů hladké mouky
- 50 gramů cukru, krupice
- 1 špetka soli
- 100 gramů másla, pokojové teploty
- 1 kus žloutků
Náplň a poleva
- 680 gramů višňového kompotu, pevný podíl
- 20 gramů kukuřičného škrobu
- 60 gramů třešňovice
- 60 gramů cukru moučka
- 100 gramů višňového džemu
- 1000 gramů smetany, min. 33 % tuku
- 4 polévková lžíce vanilkového cukru
- 80 gramů čokoládových hoblin
- 16 kusů kandovaných třešní
-
6
1h 35min
Doba přípravy 45minDoba vaření/pečení -
7
pokročilý
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Příprava
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Vložte metličku.
- Do mixovací nádoby poté vložte vejce a cukr a šlehejte do pěny 3 minuty/50°C/rychlost 3-4 minuty a 3 minuty/rychlost 3 -4.
- Přidejte mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a kakao a míchejte 10 vteřin/rychlostí 3.
- Odstraňte metličku.
- Nalijte piškotové těsto do vymaštěné a lehce moukou vysypané rozevírací dortové formy (Ø 28 cm) a pečte 30–35 minut v předehřáté troubě při 180°C.
- Mezitím umyjte mixovací nádobu.
- Vyndejte upečený kakaový korpus z trouby, odstarňte obruč a položte jej zcela vychladit na mříce.
Předehřejte troubu na 180°C.
- Do mixovací nádoby vložte suroviny na křehké těsto a hněťte 40 vteřin/rychlostí 5.
- Z těsta vyválejte kruh (Ø 28 cm) a vložte jej do vymaštěné rozevírací formy (Ø 28 cm) a propíchejte vidličkou.
- Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180°C.
- Mezitím umyjte mixovací nádobu.
Křehké těsto nechejte úplně vychladnout v rozevírací formě.
Nechejte višně okapat ve varném košíku a šťávu ponechejte v misce.
- Do mixovací nádoby vložte 250 g šťávy z višní a kukuřičný škrob a vařte 5 min/100°C/rychlostí 3.
Přidejte 30 g višní a 30 g práškového cukru a míchejte 5 vteřin/rychlostí 3.
- Zahuštěnou višňovou šťávu přendejte do misky s okapanými višněmi a řádně promíchejte.
Pro namáčení vložte zbývající višňovou šťávu (asi 100 g), 30 g višní a 30 g práškového cukru do mixovací nádoby a míchejte 5 vteřin/rychlostí 3.
- Křehké těsto položte na dortový tác a potřete tenkou vrstvou višňového džemu.
- Kakaový korpus dvakrát prořízněte, takže vzniknou tři vrstvy.
- Položte první vrstvu na křehké těsto, pokapejte částí připravené tekutiny a potřete višňovou směsí.
- Další dvě vrstvy pokapejte zbývající tekutinou.
Umyjte mixovací nádobu, vypláchněte horkou vodou a osušte.
- Vložte metličku.
- Do mixovací nádoby vložte 500 g studené smetany a 2 polévkové lžíce vanilkového cukru a šlehejte rychlostí 3 do tuha.
- Přendejte do mísy a uložte do ledničky.
Tento krok opakujte se zbývajícími 500 g smetany.
- Část šlehačky dejte do zdobicího sáčku.
- Asi ¼ šlehačky rozetřete na višňovou vrstvu, položte druhou vrstvu kakaového korpusu a potřete asi 1/3 šlehačky.
- Na ni položte poslední plát a celý dort pokryjte zbývající šlehačkou.
Na dortu vyznačte 16 dílků.
- Celý dort posypejte čokoládovými hoblinami.
- Na konci každého dílku udělejte pusinku ze šlehačky a ozdobte kandovanou višní.
Dort zakryjte a uložte do ledničky.
- Před podáváním dort nakrájejte ostrým nožem na dílky.
Kakaový korpus
Křehké těsto
Náplň a poleva
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tip
Je sice složitější na přípravu, ale vyplatí se.
Komentáře
Přidat komentářTento dort je dokonalý, vřele
Tento dort je dokonalý, vřele doporučuji, zvládne to každý
Dobrá práce.
Dobrá práce.
Krásná práce.-)
Krásná práce.-)
perfektně nafocený postup
perfektně nafocený postup