3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Chřestová roláda


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

20

Chřestová roláda

  • 150 gramů pšeničných zrn, nebo špaldových
  • 250 gramů chřestu, zeleného, nebo bílého chřestu (podušeného v košíku nebo konzervovaného), na kousky
  • 250 gramů sýra, např. Eidam
  • 150 gramů šunky, dušené, na kousky
  • 4 vejce
  • 0,5 čaj, ové lžičky soli
  • 200 gramů mléka
  • 200 gramů sýra, čerstvého (nezrajícího)
  • 1 pažitky, nasekané
  • 6
    1h 0min
    Doba přípravy 30min
    Doba vaření/pečení 20min
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava


    1. Do mixovací nádoby dejte obilná zrna, rozmělněte 40 sek./rychlost 10 (50 sek./Turbo) a přendejte do větší mísy.

    2. Do mixovací nádoby dejte chřest, rozmělněte 3 - 5 sek./rychlost 5 (8 - 10 sek./rychlost 4) a přidejte do mísy k namleté mouce.

    3. Do mixovací nádoby vložte sýr, rozmělněte 12 sek./rychlost 6 (10 sek./rychlost 5) a rovněž přidejte do mísy.

    4. Do mixovací nádoby vložte dušenou šunku, rozmělněte 4 sek./rychlost 5 (8 sek./rychlost 4) a rovněž přidejte do mísy.

    5. Do mixovací nádoby dejte vejce, sůl a mléko a zamíchejte 10 sek./rychlost 4 (12 sek./rychlost 3).

    6. Přidejte směs mouky, chřestu, sýra a šunky a zamíchejte 7 sek./rychlost 4 (10 sek./rychlost 3), přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě.

    7. Ještě teplé zaviňte i s pečícím papírem (jako piškotovou roládu) a nechte částečně vychladnout.

    8. Do mixovací nádoby dejte čerstvý sýr a pažitku a zamíchejte 5 sek./rychlost 4 (10 sek./rychlost 3).

    9. Vlažnou roládu opatrně rozviňte, potřete hmotou z čerstvého sýra a opatrně znovu zaviňte. Přitom odstraňte pečící papír. Nakrájejte cca na 20 plátků a podávejte.

10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář