3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Domácí šťavnatý hamburger


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Domácí burger houska

  • 500 g hladká mouka
  • 150 g mléko
  • 150 g vlažné vody
  • 2 čajové lžičky cukr
  • 20 g máslo
  • 1 kostka čerstvé droždí
  • 1 čajová lžička sůl
  • sezamová semínka, bílá
  • 1 kus vejce na potření

Hamburger

  • 600 g předního hovězího masa, nebo hovězího z krku
  • 1 kus rohlíku,housky, na strouhanku
  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce ledové vody
  • 1 polévková lžíce olej, na opékání
  • sůl
  • pepř
  • 1 kus velké rajče
  • 1 kus ledový salát
  • 1 kus červená cibule na kolečka
  • 2 kusy kyselé okurky
  • kečup nebo hořčice
  • 6
    2h 30min
    Doba přípravy 2h 0min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 5
      Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
5

Příprava

    Housky na burger
  1. 1.

    Do Closed lid vložte droždí, vodu, mléko, cukr a máslo. Hřejte 2min/37°C/rychost 2.

  2. 2.

    Přidejte mouku, sůl a míchejte 2 min/rychlost 3.

  3. 3.

    Hněťte 5 min/ Dough mode . Nechte těsto kynout 60 minut.

  4. 4.

    Vyndejte těsto na pomoučněný vál a vytvarujte cca 4 - 6 bochánků. Rozložte je na plech s pečícím papírem. Přikryjte utěrkou a nechte ještě 45 minut kynout

  5. 5.

    Předehřejte si troubu na 200°C.

  6. 6.

    Vykynuté bochánky potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamem. Pečte cca 20 minut.

  7. 7.

    Upečené housky necháme vychladnout, poté je můžeme rozkrojit a plnit.

  8. Hamburger
  9. 1.

    Do Closed lid vložíme nakrájený rohlík a mixujeme 8 sek/ rychlost 9. Strouhanku odložíme stranou do misky.

  10. 2.

    Maso nakrájíme na kostky, cca 3 cm velké

  11. 3.

    Maso vložíme do Closed lid a mixujeme 15 sek/ rychlost 6.

  12. 4.

    Přidáme strouhanku, vodu a vejce a hněteme 1,5 min/ Dough mode

  13. 5.

    Maso rozdělte na 4 díly a vytvarujte koule. Navlhčenýma rukama je uhlaďte a zploštěte na výšku 2cm. Uprostřed každé placky vymáčkněte důlek.

  14. 6.

    Rozehřejte pánev. Syrové burgery osolte a opepřete. Pánev vytřete trochou oleje, snižte teplotu a vložte burgery s cca 3cm rozestupy. Každý pečte 4 min po každé straně a pak ještě 1 min po první.

  15. 7.

    Rozkrojené housky opečte na řezné straně na suché pánvi. Na spodní stranu housky namažte kečup nebo hořčici, položte list salátu, přidejte plátek rajčete a na zeleninu položte opečené maso. Pokračujte s tenkými plátky cibule a okurky, zakryjte horním dílem housky a hned podávejte.

     

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Doporučuji přidat do hamburgeru ještě plátek čedaru. Chutná s ním báječně. 


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář