3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Velikonoční nádivka


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

12 porce/porcí

  • 6 kusů vejce
  • 2 kusy bageta, nebo 1 kus veky
  • 1 svazek petržele,čerstvé, nebo pažitky
  • 600 g voda
  • 200 g vepřové kotlety, nebo plecka nakrájené na menší kostky
  • 200 g uzené maso, vepřové, nakrájené na menší kostky
  • 1 kostka masový bujón, kostka (pro 0.5L)
  • 1 polévková lžíce sůl
  • 1 čajová lžička pepř černý, mletý
  • 1 špetka muškatového oříšku,nastrouhaného
  • 200 g máslo
  • 100 g mléko
  • 100 g vývar
  • 6
    15min
    Doba přípravy 15min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

    1. Do mixovací nádoby vložte metličku. Oddělíme bílky od žloutku. Bílky dejte do mixovací nádoby a šlehejte do pěny 3 min./rychlost 3. Dejte stranou.
    2. Z mixovací nádoby vyndejte metličku.
    3. Do mixovací nádoby vložte nalámané bagety s petrželkou a sekejte 10 sek./rychlost 4. Přendejte do jiné misky a položte stranou.
    4. Do mixovací nádoby nalejte vodu, vložte maso, bujón, sůl, pepř a vařte 30 min./100 °C/ /rychlost 1. Po uvaření přeceďte přes košíček maso a vývar uchovejte stranou.
    5. Do mixovací nádoby vložte máslo a nechte rozpustit 3 min./50 °C/ /rychlost 2. Přidejte mléko, bagety, žloutky,vývar, maso a promíchejte 1 min./rychlost 3. Pomáhejte si stěrkou.
    6. Lehce vmíchejte ušlehaný sníh.
    7. Hmotu vložte do předem vymaštěného pekáče a pečte v troubě 35 min. 180 °C.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Johanka 007:v kroku číslo čtyři,...

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 18. dubna 2017 - 13:09.

    Johanka 007:v kroku číslo čtyři, společně se solí a pepřem.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • a kdy přidám ten mušk....

    Vložil Johanka 007 on 15. dubna 2017 - 09:13.

    a kdy přidám ten mušk. oříšek?

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Dobrý den, nádivku jsme pekli

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 25. března 2016 - 11:59.

    Dobrý den,

    nádivku jsme pekli ve středním pekáčku dlouhém cca 32cm.

    Pokud byste měla menší pekáček, je potřeba péct vyšší vrstvu nádivky delší dobu. A naopak. Ve větším pekáčku budete mít vrstvu menší, proto se bude péct kratší dobu.

    Celkový čas pečení také poznáte podle vypečné kůrčičky.

    Držíme palce, ať se povede.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Jak velký je ten pekáč?

    Vložil Johanka 007 on 24. března 2016 - 17:42.

    Jak velký je ten pekáč?

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • vypadá a  chutná  výborně.

    Vložil Neko on 19. dubna 2014 - 00:17.

    vypadá a  chutná  výborně. Děkujeme  za recept

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vypadá skvělě! 

    Vložil lussy on 29. listopadu 2013 - 21:24.

    Vypadá skvělě!  Party

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Nádivka bohatá na maso a

    Vložil Jan Stříbrný on 19. listopadu 2013 - 14:47.

    Nádivka bohatá na maso a uzené moc dobrátmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • a koledníci mohu přijít na

    Vložil yvonaj on 14. listopadu 2013 - 10:36.

    a koledníci mohu přijít na oběd

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,