3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Variace knedlíků s houbovou omáčkou


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Základní těsto na knedlíky

  • 1 kus cibule, přepůlená (80 gramů)
  • 1/2 svazek petželky, pouze listy (10 gramů)
  • 25 gramů másla
  • 200 gramů Mléka
  • 250 gramů rohlíků, suchých a nakrájených na malé kousky
  • 2 kusy vajec
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • špetka pepře
  • špetka muškátového oříšku

Knedlíková variace

  • 50 gramů hub, čerstvých, na plátky
  • 80 gramů ementálu, pokrájeného na malé kousky
  • 100 gramů listového špenátu, rozmraženého
  • 60 gramů vody

Houbová omáčka

  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 1 kostka zeleninového vývaru
  • 40 gramů másla
  • 250 gramů čerstvých hub, pokrájených na tenké plátky
  • 200 gramů smetany
  • sůl, dle chuti
  • pepř, dle chuti
5

Příprava

    Základní těsto na knedlíky
  1. Do mixovací nádoby vložte cibuli a petrželku a sekejte 7 sekund/ rychlostí 5.
  2. Pomocí stěrky tlačte suroviny dolů.
  3. Přidejte máslo a vařte 3 minuty/ Varoma/ rychlost 1.
  4. Přidejte zbývající suroviny na těsto a mixujte 30 sekund/ rychlostí 3-4.
  5. Pomáhejte si přitom stěrkou a poté vzniklou směs přendejte do mísy.
  6. Těsto rozdělte na tři porce (každá asi 200 gramů) a pokračujte postupem uvedeným níže:
  7. Žampionové knedlíky
  8. Do mixovací nádoby vložte 1/3 těsta a 50 gramů hub a mixujte 3 vteřiny/ rychlostí 4.
  9. Odložte stranou.
  10. Sýrové knedlíky
  11. Do mixovací nádoby vložte sýr a strouhejte 3 sekundy/ rychlostí 6.
  12. Přidejte 1/3 těsta a mixujte 3 sekundy/ rychlostí 4.
  13. Odložte stranou.
  14. Špenátové knedlíky
  15. Do mixovací nádoby vložte špenát, ze kterého jste předtím vymačkali co největší množství vody.
  16. Sekejte 5 sekund/ rychlostí 6.
  17. Přidejte 1/3 těsta a mixujte 3 sekundy/ rychlostí 6.
  18. Je-li těsto příliš jemné, přidejte trochu strouhanky nebo hrubé mouky.
  19. Dokončení knedlíků
  20. Mokrýma rukama vytvarujte z každého druhu těsta malé knedlíčky (o průměru cca 5 cm).
  21. Knedlíky vložte do vymazené Varoma mísy a Varoma tácek.
  22. Vyčistěte mixovací nádobu.
  23. Poté do ní nalijte vodu, umístěte Varoma systém na své místo a vařte v páře 23 minut/Varoma/rychlostí 1.
  24. Šťávu vzniklou vařením ponechte v mixovací nádobě.
  25. Knedlíky podávejte přelité houbovou omáčkou nebo rozehřátým máslem a posypané např. parmazánem.
  26. Houbová omáčka
  27. Do mixovací nádoby se šťávou z vaření knedlíků přidejte mouku, zeleninový vývar, máslo a vařte 4 minuty/100°C/rychlostí 4.
  28. Přidejte houby a smetanu a vařte další 3 minuty/90°C/Counter-clockwise operation/rychlostí 2.
  29. Dle chuti osolte a opepřete.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

- místo suchých rohlíků je možné použít bílý chléb
- jak rohlíky, tak chléb musí být alespoň jeden den staré, ale ne úplně tvrdé
- obyčejné knedlíky i ty ochucené můžete podávat jako přílohu k libovolnému pokrmu
- můžete si také udělat špekové knedlíky: namísto hub přidejte 50 gramů na kostičky nakrájeného špeku


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Vypadá to báječně určitě vyzkouším

    Vložil sara on 19. srpna 2017 - 12:23.

    Vypadá to báječně určitě vyzkouším Smile

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,