Doba přípravy
10min
Celkový čas
1h 0min
porce/procí
4
porce/porcí
Úroveň
snadný
Ingredience & Porce
Vegetariánská boloňská omáčka
- 10 gramů olivový olej
- 30 gramů másla
- 2 kusy cibule
- 3 stonek řapíkatý celer
- 2 kusy cibulí, velkých
- 100 gramů sojového granulátu
- 20 gramů dochucovací pasty
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 200 gramů Mléka
- 1 špetka muškátového oříšku, mletého
- 200 gramů bílého vína, suchého, bílého suchého vína
- 4 kusy rajčat, velkých
- 1 plechovka rajského protlaku, malá
- strouhaný parmazán, strouhaný parmazán
- 400 gramů těstovin
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mix. nádoby dáme granulát a dochucovací pastu.
Vaříme 10 min./ "Zpětný chod" / R. 2 / stupňů 100.
Po uvaření granulát slejeme a vymačkáme přebytečnou vodu. Pak dáme do misky stranou.
Do mix. nádoby dáme cibuli sekáme 3 s / R 6.
Přidáme máslo, olej restujeme 3 min. / Varoma/ R. 2. Bez odměrky.
Přidáme mrkev a celer.
Sekáme 5 s. / R. 6 pak 2 min. / Varoma / R. 2. Bez odměrky.
Přidáme granulát, sůl, pepř, mléko.
Vaříme 15 min. / Varoma R. 2 "Zpětný chod" . Přiklopte košíčkem.
Přidáme muškátový oříšek, víno.
Vaříme 10 min. / Varoma / R. 2 "Zpětný chod" .
Příklopte košíčkem.
Přidámé pyré a rajský protlak.
Vaříme 12 min. / Varoma / R. 2 "Zpětný chod" . Přiklopte košíčkem.
V případě potřeby dochutíme solí, pepřem a přidáme těstoviny.
Posypeme parmazánem.
Dobrou chuť.
Tip
Víno lze použít i červené nebo jej nahradit vývarem.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Kategorie receptů:
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Supééér..... Tak to jsem moc ráda, že vegetariánů více a více přibývá !!! Miluji bolonskou omáčku, děkuji tedy za inspiraci a ráda vyzkouším zvláště když je to vše ze zeleninky i s bylinkami, které do omáček vždy dávám !! Vyzkouším, děkuji velmi za dobrý tip a inspiraci
♥ alenapundy@gmail.com
zajímavý recept vyzkoušíme
Boloňskou děláme vždy jen z hovězího, ale rádi vyzkoušíme
Are you sure to delete this comment ?