3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Vegetariánská boloňská omáčka


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Vegetariánská boloňská omáčka

  • 10 gramů olivový olej
  • 30 gramů másla
  • 2 kusy cibule
  • 3 stonek řapíkatý celer
  • 2 kusy cibulí, velkých
  • 100 gramů sojového granulátu
  • 20 gramů dochucovací pasty
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 200 gramů Mléka
  • 1 špetka muškátového oříšku, mletého
  • 200 gramů bílého vína, suchého, bílého suchého vína
  • 4 kusy rajčat, velkých
  • 1 plechovka rajského protlaku, malá
  • strouhaný parmazán, strouhaný parmazán
  • 400 gramů těstovin
5

Příprava

  1. Do mix. nádoby dáme granulát a dochucovací pastu.

    Vaříme 10 min./ Zpětný chod / R. 2 / stupňů 100.

    Po uvaření granulát slejeme a vymačkáme přebytečnou vodu. Pak dáme do misky stranou.

    Do mix. nádoby dáme cibuli sekáme 3 s / R 6.

    Přidáme máslo, olej restujeme 3 min. / Varoma/ R. 2. Bez odměrky.

    Přidáme mrkev a celer.

    Sekáme 5 s. / R. 6 pak 2 min. / Varoma / R. 2. Bez odměrky.



    Přidáme granulát, sůl, pepř, mléko.

    Vaříme 15 min. / Varoma R. 2 Zpětný chod . Přiklopte košíčkem.

    Přidáme muškátový oříšek, víno.

    Vaříme 10 min. / Varoma / R. 2 Zpětný chod.

    Příklopte košíčkem.

    Přidámé pyré a rajský protlak.

    Vaříme 12 min. / Varoma / R. 2 Zpětný chod. Přiklopte košíčkem.

    V případě potřeby dochutíme solí, pepřem a přidáme těstoviny.
    Posypeme parmazánem.


    Dobrou chuť.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Varný košík
    Varný košík
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Víno lze použít i červené nebo jej nahradit vývarem.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Supééér..... Tak to jsem moc

    Vložil ALENAPUNDY on 4. května 2014 - 12:33.

    Supééér..... Tak to jsem moc ráda, že vegetariánů více a více přibývá !!! Miluji bolonskou omáčku, děkuji tedy za inspiraci a ráda vyzkouším zvláště když je to vše ze zeleninky i s bylinkami, které do omáček vždy dávám !! Vyzkouším, děkuji velmi za dobrý tip a inspiraci tmrc_emoticons.-)  tmrc_emoticons.)

    ♥ alenapundy@gmail.com

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • zajímavý recept vyzkoušíme

    Vložil lussy on 1. prosince 2013 - 10:23.

    zajímavý recept tmrc_emoticons.-) vyzkoušíme

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Boloňskou děláme vždy jen z

    Vložil Jan Stříbrný on 29. listopadu 2013 - 02:14.

    Boloňskou děláme vždy jen z hovězího, ale rádi vyzkoušíme tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,