3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Chřest s parmazánovou omáčkou


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

  • 2 svazky chřestu
  • 1 odměrka smetany 12 %
  • 2 odměrky mléka
  • 1 PL hladké mouky
  • 30 g másla
  • 1 PL olivového oleje
  • 25 g Parmazánu
  • 1/2 čaj, . lžičky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 6
  • 7
    Doba přípravy
  • 8
  • 9
5

Příprava

  1. 1. chřest připravíme do Varoma mísy a na tácek - tj. oloupeme a odkrojíme asi 2 cm spodní část stonků a lehce posolíme

    2 do nádoby nalijeme 600 ml vody a vaříme 15-25 min / VAROMA/ R 1 - doba vaření záleží na síle a druhu chřestu, během vaření tedy zkusíme špičkou nože, zda je chřest již hotový. Po uvaření odložíme Varomu a necháme chřest v teple.

    3. do prázdné nádoby vložíme parmazán a pomeleme R 8/ 3 sec, dále vložíme metličku a ostatní suroviny a vaříme 10 min/ Varoma/ R 3

    4. chřest polejeme omáčkou a posypeme ještě hoblinkami parmazánu

    TIP: místo parmazánu můžeme použít nivu, gorgonzolu či jíný sýr.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář