3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Chřest s parmazánovou omáčkou


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Chřest s parmazánovou omáčkou

  • 2 svazky chřestu
  • 2 kusy odměrky smetany
  • 2 kusy odměrky mléka
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 30 gramů másla
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 25 gramů Parmazánu
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 3 špetky pepře mletého
5

Příprava

  1. Chřest připravíme do Varoma mísy a na tácek - tj. oloupeme a odkrojíme asi 2 cm spodní část stonků a lehce posolíme.

    Do nádoby nalijeme 600 ml vody a vaříme 15-25 min / VAROMA/ R 1 - doba vaření záleží na síle a druhu chřestu, během vaření tedy zkusíme špičkou nože, zda je chřest již hotový.

    Po uvaření odložíme Varomu a necháme chřest v teple.

    Do prázdné nádoby vložíme parmazán a pomeleme R 8/ 3 sec.

    Vložíme metličku a ostatní suroviny a vaříme 10 min/ Varoma/ R 3.

    Chřest polejeme omáčkou a posypeme ještě hoblinkami parmazánu.

    TIP: místo parmazánu můžeme použít nivu, gorgonzolu či jíný sýr.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář