3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kapustové rolky s jáhly a houbovou omáčkou


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

6 porce/porcí

Kapustové rolky

  • 250 gramů jáhel nebo bulguru
  • 1200 gramů vody
  • 6 - 12 kusů kapustových listů, (6 velkých nebo 12 malých)
  • 180 gramů cibule, napůl
  • 2 stroužky česneku
  • 200 gramů čerstvých hub na kousky, např. žampiony, lesní houby, shitake...
  • 20 gramů másla
  • 1 - 1 a 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 - 3/4 čajové lžičky pepře, černého, čerstvě umletého

Omákča

  • 30 gramů másla
  • 80 gramů smetany, min. 30% tuku
  • 1/2 - 3/4 čajové lžičky soli
  • 1/4 - 1/2 čajové lžičky pepře, černého, čerstvě umletého
5

Příprava

    Kapustové rolky
  1. Do mixovacá nádoby umístěte varný košík a vložte do něho jáhly.
  2. Přidejte vodu a promíchejte pomocí stěrky, aby se jáhly namočily.
  3. Připravte si kapustové listy: odstraňte silný a tvrdý střed velkých listů a vložte je do Varoma mísy.
  4. Umístěte Varoma do pozice, vařte 16 minut/Varoma/ rychlostí 1.
  5. Odložte Varoma mísu stranou na Varoma víko, aby listy okapaly a vychladly.
  6. Vyjměte varný košík pomocí stěrky a odložte stranou.
  7. Přelijte tekutinu z mixovací nádoby do džbánku a odložte stranou.
  8. Do mixovací nádoby vložte cibuli, stroužky česneku a sekejte 5 sekund/rychlostí 5.
  9. Přidejte houby a sekejte 4 sekundy/rychlostí 4,5.
  10. Stěrkou setřete dolů do mixovací nádoby.
  11. Nastavte váhu na nulu a lžící vyndejte 100 gramů nasekané směsi (váha bude ukazovat - 100 gramů) do malé misky.
  12. Tu odložte stranou - budeme ji potřebovat na omáčku.
  13. Přidejte máslo do zbývající směsi v mixovací nádobě a rstujte bez nasazené odměrky 3 minuty/120°C/rychlostí 1.
  14. Přidejte odložené jáhly, sůl a pepř.
  15. Pomocí stěrky míchejte dohromady 10 sekund/Counter-clockwise operation/rychlostí 4.
  16. Dochuťe podle chuti.
  17. 2 - 3 polévkové lžíce směsi položte na každý podušený list kapusty a srolujte (Nejdříve ohněte dvě delší strany proti sobě, a pak rolujte kratší jako roládu).
  18. Rolky položte do Varoma mísy a na Varoma tácek tak, že přesahující konce listů kapusty zastrčíte pod rolky.
  19. Do mixovací nádoby vložte 500 gramů odložené tekutiny z vaření (případně do požadovaného množství dolijte čistou vodu).
  20. Umístěte Varoma do pozice a vařte v páře 30 minut/Varoma/ rychlostí 1.
  21. Odložte přikryté Varoma stranou na talíř tak, aby rolky zůstaly teplé.
  22. Přelijte tekutinu z vaření z mixovací nádoby do džbánku a odložte stranou. Budeme ji potřebovat na omáčku.
  23. Omáčka
  24. Do mixovací nádoby vložte máslo, odloženou nasekanou směs cibule, česneku a hub a restujte 5 minut/120°C/rychlostí 1.
  25. Popište zde přípravné kroky receptu
  26. Přidejte smetanu. 200 gramů odložené tekutiny z vaření a vařte dalších 5 minut/98°C/rychlostí.
  27. Přidejte sůl, pepř a mixujte 20 sekund/rychlostí 9.
  28. Dochuťe podle chuti.
  29. Plněné kapustové rolky podávejte teplé, přelité houbovou omáčkou.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Jde o klasický polský recept, snad vám bude chutnat.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.