Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
4 porce/porcí
Rizoto se šafránem
- 1 šalotka
- 40 gramů máslo
- 40 gramů extra panenský olivový olej
- 320 gramů rýže, na rizoto, např. Carnaroli
- 100 gramů víno bílé, suché
- 900 gramů voda
- 1 polévková lžíce masový bujón, kostka (pro 0.5L), (kostka bujónu pro 0.5 l ), či zeleninového
- 1 čajová lžička soli
- 2 kusy šafrán, každý 0,1 g
- 40 gramů sýr, Parmazán, nastrouhaného
-
6
5min
Doba přípravy 5minDoba vaření/pečení -
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9
5
Příprava
- Do mixovací nádoby vložte šalotku a sekejte 3 vteřiny/rychlostí 5.
Přidejte 20 g másla a extra panenského olivového oleje, restujte 3 min/100°C/rychlostí 1.
Přidejte rýži na rizoto, opražte 3 min/100°C/"Zpětný chod" /rychlostí 1 bez vložené odměrky.
Přidejte suché bílé víno, povařte 1 min/100°C/"Zpětný chod" /rychlostí 1 bez vložené odměrky.
Přidejte vodu, bujón, sůl a šafrán a vařte 14–15 min/100°C/"Zpětný chod" /rychlostí 1, vložte varný košík namísto odměrky na víko mixovací nádoby.
Naservírujte rizoto na misku, smíchejte se zbylým máslem a parmezánem a ihned podávejte.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Komentáře
Přidat komentářDobrý nápad.
Dobrý nápad.
Strouhat se dá i jinak jenže
Nebýt TM, tak nevím na čem
Nebýt TM, tak nevím na čem bych ten Parmazán strouhal???