3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Rizoto se šafránem


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Rizoto se šafránem

  • 1 šalotka
  • 40 g másla
  • 40 g extra panenského olivového oleje
  • 320 g rýže, na rizoto, např. Carnaroli
  • 100 g vína bílého, suchého
  • 900 g vody
  • 1 polévková lžíce masového bujónu, (kostka bujónu pro 0.5 l ), či zeleninového
  • 0,5 - 1 čajová lžička soli
  • 2 kusy šafránu, každý 0,1 g
  • 40 g sýru, parmazánu, nastrouhaného
  • 6
    5min
    Doba přípravy 5min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

    1. Do mixovací nádoby vložte šalotku a sekejte 3 vteřiny/rychlostí 5.
    2. Přidejte 20 g másla a extra panenského olivového oleje, restujte 3 min/100°C/rychlostí 1.
    3. Přidejte rýži na rizoto, opražte 3 min/100°C/ Counter-clockwise operation /rychlostí 1 bez vložené odměrky.
    4. Přidejte suché bílé víno, povařte 1 min/100°C/ Counter-clockwise operation /rychlostí 1 bez vložené odměrky.
    5. Přidejte vodu, bujón, sůl a šafrán a vařte 14–15 min/100°C/ Counter-clockwise operation /rychlostí 1, vložte varný košík namísto odměrky na víko mixovací nádoby.
    6. Naservírujte rizoto na misku, smíchejte se zbylým máslem a parmezánem a ihned podávejte.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Dobrý nápad.

    Vložil lussy on 30. listopadu 2013 - 14:33.

    Dobrý nápad.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Strouhat se dá i jinak jenže

    Vložil zuzka@dvk.cz on 30. listopadu 2013 - 12:47.

    tmrc_emoticons.D Strouhat se dá i jinak jenže na TM je to jednodušší a rychlejší ( hlavně z toho nebolí ruce tmrc_emoticons.)   )

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Nebýt TM, tak nevím na čem

    Vložil Jan Stříbrný on 23. listopadu 2013 - 22:00.

    Nebýt TM, tak nevím na čem bych ten Parmazán strouhal??? tmrc_emoticons.~

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,