3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Rybízový džem - z německého receptu


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

3 skleniček/sklenic

Rybízový džem

  • 1000 gram červeného rybízu
  • 200 gram vody
  • 300-400 gram cukr, závisí na množství vzniklé šťávy
  • 1 čajová lžička olej, slunečnicový nebo kokosový (viz tip)
  • 6
    35min
    Doba přípravy 10min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 6
      Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    • Appliance TM 5 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 5
      Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
      Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
5

Příprava

    Džem
  1. Do mixovací nádoby vložte červený rybíz a vodu, vařte 12 min/90°C/rychlost 1
  2. Připravte si misku se sítem a přelejte přes síto vzniklou směs. Oddělí se šťáva od šlupek a zrníček.

    Nechte okapat cca 20 min.
  3. Šťávu (cca 600-700 g) odvažte do mixovací nádoby, přidejte konzervační cukr a rostlinný tuk.
    Na víko mixovací nádoby umístěte varoma mísu jako ochranu a vařte 10 min/100°C /rychlost 1,5
  4. Přes čisté síto nalijte džem do 2-3 vysterilizovaných sklenic se šroubovacím uzávěrem (300 g) a uzavřete. Podávejte vychlazené nebo skladujte ve spíži.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Varoma
    Varoma
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Neutrální rostlinný tuk snižuje tvorbu pěny při vaření džemu.





Pokud chcete můžete na konci znovu prolít přes síto, zachytíte tak pěnu.




Želé se hodí k pokrmům ze zvěřiny, nebo na dochucení červeného zelí.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.