Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
6 porce/porcí
Suroviny na omáčku:
- 2 kusy sterilovaných okurek
- 80 gramů cibule
- 50 gramů máslo
- 60 gramů hladká mouka
- 900 gramů voda
- 1 kus bujón (pro 0,5 l)
- 10 kusů pepře
- 1 čajová lžička sůl
- 1 čajová lžička podravky
- 200 gramů žloutky, 12%
5
Příprava
- Do mixovací nádoby vložte okurky a sekejte 5 sekund/ rychlost 4. Okurky vyndejte a odložte stranou.
Vložte cibuli a sekejte 3 sekundy/ rychlost 5.
Přidejte máslo a mouku a udělejte jíšku 4 minuty/ 100 stupňů/ rychlost 1.
Přidejte 900 gramů vody, bujon, pepř, sůl, cukr a podravku a povařte 8 minut/ 100 stupňů/ rychlsot 1 a pak rozmixujte 20 sekund/ rychlost 10.
Do hotové omáčky přidejte nasekané okurky a smetanu a promíchejte 20 sekund/"Zpětný chod" / rychlost 1.
Příprava omáčky:
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Znojemská omáčka výbroně chutná s vařeným hovězím masem a vařenými bramborami nebo s houskovým knedlíkem.
Kdo má raději omáčku kyselejší, může přidat do hotové omáčky lžíci láku z okurek.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářjasný nedělní oběd
Znojemskou znám trochu na
Znojemskou znám trochu na jiný způsob. Určitě ráda vyzkouším změnu a uvařím si tuto variantu