3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Znojemská okurková omáčka


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

6 porce/porcí

Suroviny na omáčku:

  • 2 kusy sterilovaných okurek
  • 80 gramů cibule
  • 50 gramů máslo
  • 60 gramů hladká mouka
  • 900 gramů voda
  • 1 kus bujón (pro 0,5 l)
  • 10 kusů pepře
  • 1 čajová lžička sůl
  • 1 čajová lžička podravky
  • 200 gramů žloutky, 12%
5

Příprava

    Příprava omáčky:
  1. Do mixovací nádoby vložte okurky a sekejte 5 sekund/ rychlost 4. Okurky vyndejte a odložte stranou.

    Vložte cibuli a sekejte 3 sekundy/ rychlost 5.

    Přidejte máslo a mouku a udělejte jíšku 4 minuty/ 100 stupňů/ rychlost 1.

    Přidejte 900 gramů vody, bujon, pepř, sůl, cukr a podravku a povařte 8 minut/ 100 stupňů/ rychlsot 1 a pak rozmixujte 20 sekund/ rychlost 10.

    Do hotové omáčky přidejte nasekané okurky a smetanu a promíchejte 20 sekund/ Zpětný chod/ rychlost 1.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Znojemská omáčka výbroně chutná s vařeným hovězím masem a vařenými bramborami nebo s houskovým knedlíkem.


Kdo má raději omáčku kyselejší, může přidat do hotové omáčky lžíci láku z okurek.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • jasný nedělní oběd 

    Vložil Jan Stříbrný on 29. listopadu 2013 - 18:14.

    Glasses jasný nedělní oběd  tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Znojemskou znám trochu na

    Vložil lussy on 28. listopadu 2013 - 22:02.

    Znojemskou znám trochu na jiný způsob. Určitě ráda vyzkouším změnu a uvařím si tuto variantu tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,