Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
4 porce/porcí
Suroviny
- 50 gramů čerstvé droždí
- 500 gramů hladká mouka, Mantler
- 1 kus vejce
- 3/4 kus odměrky oleje
- 2 čajové lžičky sůl
- 250 gramů vlažné vody
- (voda, mléko)
- vejce na potření
- sůl, kmín
- sezamové semínko, na posypání
-
6
-
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
5
Příprava
- Dejte do nádoby vodu, droždí, 1PL mouky a míchejte R4, 37°C, 1 min.
Přidávejte ostatní suroviny a míchejte R"Těsto" , 3 min.
Z těsta za pomoci mouky nebo mokrých rukou tvarujte dalamánky, potřete vejcem a posypte.
Pečte 10-15 min, při teplotě 220°C.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Pečte na vymazaném plechu. Pro pestrost lze také použit slunečnicová semena.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářTento recept je ze sešitkové
Tento recept je ze sešitkové kuchařky TM 31 "Návod na přípravu pokrmů z dietních potravin", která se již neprodává.
Jedná se o fotografii
Jedná se o fotografii kuchařky.
ty jsou opravdu skvělé..ale
ty jsou opravdu skvělé..ale foto neodpovídá
dalamánky jsou výborné
dalamánky jsou výborné