3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Dalamánky


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Suroviny

  • 50 gramů čerstvé droždí
  • 500 gramů hladká mouka, Mantler
  • 1 kus vejce
  • 3/4 kus odměrky oleje
  • 2 čajové lžičky sůl
  • 250 gramů vlažné vody
  • (voda, mléko)
  • vejce na potření
  • sůl, kmín
  • sezamové semínko, na posypání
5

Příprava

  1. Dejte do nádoby vodu, droždí, 1PL mouky a míchejte R4, 37°C, 1 min.

    Přidávejte ostatní suroviny a míchejte R Těsto, 3 min.

    Z těsta za pomoci mouky nebo mokrých rukou tvarujte dalamánky, potřete vejcem a posypte.

    Pečte 10-15 min, při teplotě 220°C.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Odměrka
    Odměrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Pečte na vymazaném plechu. Pro pestrost lze také použit slunečnicová semena.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Tento recept je ze sešitkové

    Vložil Jan Stříbrný on 7. prosince 2013 - 14:54.

    Tento recept je ze sešitkové kuchařky TM 31 "Návod na přípravu pokrmů z dietních potravin", která se již neprodává. 

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Jedná se o fotografii

    Vložil Jan Stříbrný on 1. prosince 2013 - 22:22.

    Jedná se o fotografii kuchařky.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • ty jsou opravdu skvělé..ale

    Vložil lussy on 1. prosince 2013 - 20:36.

    ty jsou opravdu skvělé..ale foto neodpovídá

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • dalamánky jsou výborné

    Vložil yvonaj on 27. listopadu 2013 - 11:58.

    dalamánky jsou výborné

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,