3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Křupavé krevety (tapas)


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

30 kus/kusů

Křupavé krevety (tapas)

  • 100 gramů suché cizrny
  • 100 gramů jarní cibulka, nakrájených na kusy
  • 5 snítek petržel, čerstvá, pouze lístky
  • 320 gramů vodx
  • 100 gramů hladká mouka
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky sůl
  • 130 gramů malých krevet, oloupných
  • olivový olej na smažení
5

Příprava

  1. 1. Do mixovací nádoby vložte ciznu drtťe 1 minutu/rychlostí 10. Přendejte do mísy a odložte stranou.

    2. Do mixovací nádoby vložte jarní cibulku a ptržel a sekejte 5 vteřin/rychlostí 5.

    3. Přidejte vodu, pšeničnou mouku, prášek do pečiva, sůl a cizrnovou mouku a mixujte 15 vteřin/rychlostí 4.

    4. Přendejte do mísy a přidejte krevety, dobře promíchejte pomocí stěrky a nechjte směs 30 minut odpočinou.

    5. Do horké pánve na smažení nalijte olivový olej (asi 1 cm) a rozehřejte jej.

    6. Polévkovou lžící vkládejte směs na omelety do horkého oleje a lžící ji urovnejte tak, aby vznikly placičky (zhruba o půrměru 6 cm).

    7. Malé omeletky smažte po obou stranách do zlatova a do křupava.

    8. Přebytečný tuk odsajte papírovým ubrouskem.

    9. Podáívejte horké.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

- dejte pozor, aby se omelety na pánvi neslepily

- pokud použáváte namísto malých krevet velké, překrájejte je na manší kousky (1 - 2 cm)


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.