3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Paštika z kuřecích jater


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

10 porce/porcí

Suroviny potřebné na paštiku

  • 40 gramů máslo
  • 2 stroužky stroužek česneku
  • 80 gramů cibule
  • 20 kusů šalvěje, lístků
  • 8 kusů bobkový list, sušený
  • 500 gramů kuřecí játra
  • 125 gramů vína, portského
  • 350 gramů máslo
  • 1,5 čajové lžičky sůl
  • 0,5 čajové lžičky pepř, mletý
5

Příprava

    Kroky přípravy paštiky:
  1. 1. 40 gramů másla, česnek, cibuli, šalvěj a bobkové listy vložete do mixovací nádoby a sekejte 5 sekund/rychlost 5 a pak restujte 5 minut /100 stupňů/ rychlost 1.

    2. Přidejte játra a smažte 4 minuty/ Varoma/ rychlost 1.

    3. Vyndejte bobkové listy a vlijte portské víno a vařte 2 minuty/Varoma/rychlost 1.

    4. Přidejte 350 gramů másla, pepř, sůl a  mixujte 20 sekund/ rychlost 10.

    5. Plechovou misku na biskupský chlebíček si vyložte alobalem a rozmixovanou směs do ní vlijte.

    6. Nechte v lednici alespoň 4 hodiny ztuhnout.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Paštiku podávejte se lístky rukoly, brusinkovým džemem a pečivem nebo chlebem.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Výborný, není nad domácí

    Vložil lussy on 1. prosince 2013 - 11:26.

    Výborný, není nad domácí paštiku, aspoň víte, co si tam dávátetmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Paštiku jsem udělala, nakonec

    Vložil Juanita on 19. listopadu 2013 - 09:30.

    Paštiku jsem udělala, nakonec ještě zastrkala aronii - byla výborná, jen se po ní zaprášilo.

     

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Mám játra z krůty, tak jdu na

    Vložil Juanita on 15. listopadu 2013 - 13:30.

    Mám játra z krůty, tak jdu na to.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Paštika a takhle rychle To

    Vložil Jan Stříbrný on 4. října 2013 - 19:11.

    Paštika a takhle rychle tmrc_emoticons.) To je mazec tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,