3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Koblížky


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

20 kus/kusů

Koblížky těsto

  • 40 g másla, pokojové teploty
  • 30 g cukru, krupice
  • 4 kusy žloutků, pokojové teploty
  • 200 ml mléka vlažného, + 1 lžička cukru
  • 7 g droždí, sušené nebo 20 g čerstvého
  • 400 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 2 polévková lžíce rumu, nenasákne to tuk při smažení
  • 1 čajová lžička citrónové kůry
  • 1 litr řepkového oleje, nebo slunečnicového, na smažení
  • 6
    1h 45min
    Doba přípravy 45min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 5
      Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
      Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
5

Příprava

    Těsto na smažené koblížky
  1. Hodinu předem vyndat žloutky a máslo, aby měly pokojovou teplotu.
  2. Ohřát půlku z 200ml mléka, aby bylo vlažné a přidat 1 lžičku cukru krupice.
    Do vlažného mléka 7g sušeného droždí nebo 20g čerstvého droždí. Nechat 15min odležet, až se vytvoří bublinky.

    1 pytlík 7g sušeného droždí = 20g čerstvého droždí.


  3. Do Zamknout mixovací nádobu s metličkou dát
    40g másla pokojové teploty a 30g cukru krupice. Utřít 30sek/R2. Stáhnout stěny.

    + 4 žloutky pokojové teploty 40sek/R3.
    Poté je hmota tekutá, vyšlehat do pěny metličkou 2min/R2-3


  4. K utřené žloutkové směsi přidatZamknout mixovací nádobu:
    1 lžičku citronové kůry
    400g hladké mouky
    špetku soli
    2 lžíce cukru (nenasákne pak při smažení tolik tuk)
    kvásek
    zbytek mléka
    bez metličky hnětat 3min/Těsto
    Pokud se těsto příliš lepí, přidat lžíci hl. mouky a zapracovat.
  5. Těsto jsem přendala do jiné mísy, zakryla utěrkou a dala na sporák k teplu kynout 45 min.
    Pak na pomoučeném vále vyválet těsto na 1-1,5 cm vysoký plát.
    Vyválet kolek čka skleničkou či hrnkem a nechat ještě 30 minut kynout v teple.
    Kolečka mohou být v pr. 6-7cm nebo dle sebe.
  6. Na pánev o pr. 24cm rozehřát řepkový tuk (nepřipaluje se) na střední teplotu, nikoliv příliš vysokou!
    Oleje dát tolik, aby se koblížky nedotýkaly dna, asi 1 litr.
  7. Vykynuté koblížky vkádat horní stranou do rozehřátého oleje tak, aby v něm plavaly a vzájemně se nedotýkaly.
    Je-li tuk tak akorát rozehřátý, koblížky hezky naskočí.
  8. Smažit z jedné strany 1min 15 sek, pak obrátit a ještě 1min 15sek.
    Vyndávat děrovanou lžící nebo cedníkem, nechat okapat na talíři vyloženém papírovou utěrkou.
  9. Ještě teplé koblížky naplňte pomocí stříkačky nebo zdobícího sáčku s jednoduchou špičkou.
    Marmeládu předem rozmíchejte se lžící rumu, aby šla přes špičku bez problémů protlačit.
    Koblížky poprašte moučkovým cukrem.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.