Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
4 porce/porcí
Suroviny na polévku
- 50 g cibule
- 1 stroužek stroužek česneku
- 1 čajová lžička slunečnicový olej
- 1 čajová lžička máslo
- 500 g tykviček
- 600 g voda
- 2 kostky zeleninový bujón (pro 0.5l vody)
- 40 g hladká mouka
- 1 čajová lžička sůl
- 1 špetka černého pepře
- 2 špetky muškátový oříšek, nastrouhaný
- 100 g smetana na vaření
-
6
30min
Doba přípravy 5minDoba vaření/pečení -
7Doba přípravy
-
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
-
-
9
5
Příprava
- 1. Do mixovací nádoby vložte cibuli, česnek a olej a sekejte 4 sek./rychlost 5.
2. Přidejte máslo a restujte 3 min./Varoma/rychlost 1.
3. Přidejte na kostky nakrájené tykvičky a sejkejte 6 sek./rychlost 5.
4. Přidejte vodu, bujón, mouku, sůl a pepř a vařte 12 min. /100oC /rychlost 2.
5. Přidejte muškátový oříšek, smetanu a mixujte 15 sec./rychlost 6.
6. Na závěr přidejte tavený sýr a zelenou cibulku na kroužky.
Postup
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Bulharský recept - krem supa ot tikvičky.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářHrošánek:děkuji!
Hrošánek:děkuji!
Ty na obrázku. Světle zelené s...
Ty na obrázku. Světle zelené s pruhy. Velikost 15 cm...
V Čechách tomu nevhodně říkají malé cukety...
Ale cuketa je kříženec tykvičky a okurky...
Jaké tykvičky používáte?
Jaké tykvičky používáte?