Ingredience & Porce
1 kus/kusů
Maková buchta
- 360 g cukru krupice, (tj. 2 x 250ml)
- 2 balíčky vanilk.cukru
- 250 ml oleje, tj. 210g
- 380 g bílý jogurt, (tj. 2 x 250ml)
- 4 kusy žloutek, bílky nejsou potřeba
- 250 g polohrubá mouka, (tj. 2 x 250ml)
- 150 g mletého máku, (tj. 2 x 250ml)
- 1 balíček kypřícího prášku
Poleva
- 150 g hořká čokoláda, (1 bal.)
- 2 polévková lžíce olej
-
6
45min
Doba přípravy 5minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
-
Příprava
Troubu rozehřát na 200°C.
Buchtu necháme vychladnout a pak můžeme polít polevou.
Můžeme polít rozpuštěnou čokládovou polevou, ale nemusí se.
Do mixovací nádoby vložte nalámané kousky čokolády, nasaďte odměrku do víka a sekejte 10 sek/rychlost 7.
Nasaďte šlehací metličku (dělala jsem i bez metličky), přidejte olej a míchejte 4 min./80 °C/rychlost 3
Maková buchta
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tip
Buchta se dělá jako hrnková, hrnek 250ML.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářNormal 0 21 false
Jak uchovat namletý mák tak, aby nežluknul se dozvíte na našem fóru "Jak je to z mákem na mletém v thermomixu, vydrží nám nebo zhořkne?"
Máte vlastní trik? Podělte se o něj s ostatními.