3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Zeleninový bujón NATUR bez soli


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

16 kus/kusů

Zeleninový bujón NATUR bez soli

hmota

  • 50 g Libeček čerstvý
  • 200 g mrkev
  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g celer
  • 100 g cibule
  • 2 stroužky stroužek česneku
  • 2 lístky Bokový list
  • 30 g tuku, olivový olej, máslo, ghee, slunečnicový olej
  • 100 gramů voda, nebo čistého zeleninového vývaru pokud zrovna máte
  • 6
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
5

Příprava

    Zeleninová bujónová kulička bez soli - mražená
  1. Rozsekáme zeleninu R7/8sek., přidáme koření a bylinky, sekáme R7 do jemné zrnitosti (viz obrázek, čas záleží na velikosti a čerstvosti vložených surovin).
  2. Do rozmixované směsi přidáme 100 ml vody (nebo pokud máte zrovna připraveno na zeleninovou polévku, můžete přidat 100ml čirého vývaru), vaříme Varoma/35min/R2
  3. Po uvaření a vychladnutí, přendáme do misky s víčkem či do sáčku, uzavřeme a necháme 1 den odležet v ledničce. Druhý den vyjmeme z ledničky a okamžitě (dokud je směs stále chladná ) vykrajujeme lžičkou a děláme kuličky. Kuličky pokládáme na plát nebo na talíř, následně dáme do mrazáku, tak na cca 2 hodiny. Děláme proto aby se nám v mrazáku kuličky neslepily. Po částečném zamrznutí, vložíme kuličky do sáčku a necháme v mrazáku.
  4. Do směsi můžete přidat ještě směs bylin dle vlastního výběru po jedné hrsti. 1 hrst majoránky čerstvé nedrhnuté, 1 hrst plocholisté petržele.
    U pažitky mohou být 2 hrstě.

    Také můžete přidat koření dle vlastní chuti: půl rovné lžičky koriandr, 1-2 lžičky kmín, 2-3 kuličky nové koření, 1 lžička kurkuma, půl lžičky římské kmínu.

    Kulička je nejvhodnější do omáček a sósů všeho druhu, do hustých polévek a všude kde potřebujete zvíraznit chuť nebo dodat silnější zeleninový šmak.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Geniaacutelniacute naacutepad vyzkouscaroneno...

    Vložil hana1957 on 24. května 2017 - 21:58.

    Geniální nápad 😀 vyzkoušeno, všem doporučuji 😀😁😂👏

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Sice jsem odeslala komentář ale nějak se...

    Vložil Valkyrija on 30. prosince 2016 - 12:22.

    Sice jsem odeslala komentář ale nějak se zdá že se ztratil tmrc_emoticons.)

    Se sušeným Libečkem jsem ještě nedělala. Ten čerstvý dělá hodně na chuti kuliček. Mohu vyzkoušet za vás. Brzo budu dělat opět. Jinak si myslím že někde u turků v obchodě, na trhu nebo ve veganském obchodě libeček seženete, pokud máte možnost.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Jarki napsal:...

    Vložil Valkyrija on 30. prosince 2016 - 11:43.

    Jarki napsal:
    Prijde mi to moc zajimave a urcite vyzkousim, nemam ted k dispozici cerstvy libecek, kdyz dam suseny tak kolik doporucujete? Dekuji
    se sušeným nemám zkušenosti. Budu zkoušet teď přes zimu tmrc_emoticons.) taky už mi došel i mražený tmrc_emoticons.) Jen si myslím že zrovna ten čerstvý libeček je docela důležitý, na tý chuti dělá hodně. Tady u nás ho zvou mimo jiné taky "maggikraut" (maggi bylina), ale podle mě bude k sehnání někde v obchdech - zkuste turky, veganské obchody nebo různé trhy, teda pokud máte tu možnost. Dávám ho tam i se stonky, tak těch 50g bude podle mě cca 1 svazek, což není moc. Jinak si ho chci vysýt a mít ho v bytě. Do těď jsem ho měla jen na balkóně. Ale celkově ho mám hroznou spotřebu, tak že se mi zásoba čerstvého bude hodit. tmrc_emoticons.D
    Dám vědět jak to dopadlo se sušeným.

    Jinak tohle je první věc kterou jsem v TM udělala tmrc_emoticons.), zaujal mě recept v knize, ale ingredience mi neseděli. A jsem zvyklá vařit "od oka", doporučuji ochutnat po dušení a popřípadě si dle chuti dodat ještě pár věcí. Přeci jen každý má jiné chuťě a jiné představy.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Skvělé dochucovadlo bez zbytečných...

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 6. prosince 2016 - 09:29.

    Skvělé dochucovadlo bez zbytečných přidaných látek a chemie. Děkujeme! Love

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Prijde mi to moc zajimave a urcite vyzkousim,...

    Vložil Jarki on 4. prosince 2016 - 15:57.

    Prijde mi to moc zajimave a urcite vyzkousim, nemam ted k dispozici cerstvy libecek, kdyz dam suseny tak kolik doporucujete? Dekuji

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,