 
                                            
                                    Doba přípravy
                                15min
                                                                    
                                                            Celkový čas
                                15min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porce/procí
                                
                                     6 
                                     porce/porcí 
                                
                            Úroveň
                                snadný
                            
                            
                            Oficiálně testováno
                        
                                                            - TM 31
published: 22.11.2011
                            
                změněno: 05.04.2018
                    Ingredience & Porce
- 500 g voda
- 2 vejce
- 200 g chléb, nakrájeného na kostičky (1 cm)
- 50 g extra panenský olivový olej
- 600 g římského salátu, nakrájeného na proužky
- 50 g sýr, Parmazán, hoblinky
- Zálivka
- 250 g olivový olej, jemného
- 50 g sýr, Parmazán, nakrájeného na kousky
- 1 stroužek česneku
- 1 plechovka ančovička, naložená v oleji, (50 g)
- 1 čajová lžička hořčice
- 3 polévkové lžíce limetková šťáva
- 1 čajová lžička worcesterská omáčka
- 2 ždibce pepř černý, mletý
- 80 g voda
Příslušenství, které potřebujete
- 
                        
                         Stěrka Stěrka
- 
                        
                         Kompletní mixovací nádoba pro TM6 Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby nalijte vodu, nasaďte košík, vložte do něho vejce a vařte v páře 12 min./Varoma/rychlost 1. Sundejte košík s vejci a opláchněte je studenou vodou, abyste zastavili proces vaření. Oloupejte vejce, oddělte žloutky od bílků (vejce by měla mít krémovou konzistenci: tekutý žloutek, tahavý bílek). Přendejte do dvou samostatných misek a odložte stranou. Vyčistěte mixovací nádobu.
- Zapněte horní ohřev (gril) a předehřejte troubu na 250 °C.
- Na plech rozložte kostičky chleba, zakápněte extra panenským olivovým olejem a promíchejte stěrkou. Plech vložte do trouby pod horní topné těleso a během pečení kostičky chleba průběžně opatrně otáčejte, aby se rovnoměrně ze všech stran opekly do zlatavě hnědé barvy. Přendejte do mísy a odložte stranou.
- Na víko mixovací nádoby položte sklenici, navažte do ní 150 g olivového oleje a odložte stranou.
- Do mixovací nádoby vložte parmazán a sekejte 10 sek./rychlost 10.
- Přidejte žloutky, česnek, ančovičkové filety, hořčici, citronovou šťávu, worcesterskou omáčku, pepř a 100 g olivového oleje a mixujte 20 sek./rychlost 7. Pomocí stěrky stlačujte suroviny dolů.
- Rukou přidržujte odměrku, aby nevibrovala a šlehejte 1 min./rychlost 5. Mezitím pomalu přilévejte olej víkem mixovací nádoby. Pomocí stěrky stlačujte suroviny dolů.
- Přidejte vodu a míchejte 5 sek./rychlost 3.
- Na talíř dejte nakrájený salát, posypte ho kousky chleba, hoblinkami parmazánu a nasekanými vaječnými bílky. Přelijte zálivkou a ihned podávejte.
 
Model Thermomixu ®
- 
                     Recept je vytvořen pro Recept je vytvořen proTM 31
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné: 
                        
                         
                                     
                     
                                     
                         
                                     
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentáře
To je náš nejoblíbenější salát
nejlepší salát, jaký jsem kdy měla, v restauracích jde na dračku a ted si ho můžete i vy sami udělat doma
Výborný recept