 
                                            
                                    Doba přípravy
                                30min
                                                                    
                                                            Celkový čas
                                30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porce/procí
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Úroveň
                                snadný
                            
                            
                            Oficiálně testováno
                        
                                                            - TM 31
published: 22.11.2011
                            
                změněno: 12.08.2016
                    Ingredience & Porce
- 100 g pohanka
- 200 g mléko
- 20 g čerstvé droždí
- 0,25 čajové lžičky cukr
- 40 g hladká mouka
- 1 vejce
- 0,5 čaj, ové lžičky soli
- 1 špetka pepř černý, mletý
- 20 g olej na smažení
Příslušenství, které potřebujete
- 
                        
                         Stěrka Stěrka
- 
                        
                         Kompletní mixovací nádoba pro TM6 Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby vložte pohanku a melte 30 sek./rychlost 10. Přendejte do mísy a odložte stranou.
- Do mixovací nádoby dejte mléko, čerstvé kvasnice a cukr a ohřívejte 1 min. 30 sek./37 °C/rychlost 2.
- Přidejte mletou pohanku, mouku, vejce, sůl a pepř a mixujte 20 sek./rychlost 3. Těsto přendejte do velké mísy, přikryjte a nechte kynout na teplém místě, dokud nevykyne do dvojnásobku svého původního objemu (přibližně 1 hodinu).
- Předehřejte troubu na 80 °C. Do trouby dejte plech na pečení pokrytý pečicím papírem.
- Rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a nalijte do ní trochu oleje. Na pánev nalijte polévkovou lžíci těsta, aby měly bliny zhruba Ø 8 cm a několik minut je smažte po obou stranách, dokud nezhnědnou. Hotové bliny přendejte na plech do trouby, aby vydržely teplé.
 
Model Thermomixu ®
- 
                     Recept je vytvořen pro Recept je vytvořen proTM 31
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné: 
                        
                         
                                     
                     
                                     
                         
                                     
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentáře
zajímavý recept
nikdy jsem neměla, tohle musím vyzkoušet, protože pohanka je výborná a hlavně zdravá
Díky pohance zdravý pokrm