Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
6 kus/kusů
Brioška na hamburger
- 450 g hladká mouka
- 7 g sušené droždí
- 180 g voda, pokojová teplota
- 1 kus vejce
- 25 g cukr
- 30 g máslo, změklé
- 8 g sůl
Na potření
- 1 polévková lžíce sezamová semínka, na ozdobení
- 1 kus vejce
- 1 čajová lžička mák, na ozdobení
- 1 polévková lžíce mléko
-
6
3h 15min
Doba přípravy 3h 0minDoba vaření/pečení -
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
5
Příprava
- Vložte všechny ingredience na těsto a spusťte program
"Těsto"
Poté nechte 2 hodiny kynout v nádobě. - Vyndejte těsto z nádoby a rozdělte na 6 kousků, každý po 130g. Vyválejte z každého kousku bulku, aby byla na vrchu dokonale hladká, vždy chytněte kus těsta z vrchu nebo z boku, kde je sklad a protáhněte těsto dolů, aby se sklad udělal dole. Opakujte, až dokud není vidět žádný přehyb jinde, než dole. Opatrně položte na plech vyložený pečícím papírem.
- Přikryjte utěrkou a nechte ještě hodinu kynout
- Smíchtejte v hrnku 1 vajce s mlékem a mašlovačkou potřete všechny briošky. Dle chuti posypte sezamovým semínkem nebo mákem.
- Do rozpálené trouby na 200°C dejte péct na 15 minut.
Těsto
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Odměrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
plech, papír na pečení
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář