3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Loupáky podle Ládi Hrušky


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

0 kus/kusů

těsto

  • 500 gramů hladká mouka, 3 hrnky
  • 50 gramů cukru krupice
  • 1/2 kostky čerstvé droždí
  • 250 gramů mléko, vlažné (jeden hrnek)
  • 80 gramů máslo
  • 2 kusy žloutek, jeden do těsta-jeden na potření
  • 1 kus vanilkový cukr
  • citrónová kůra
  • špetka sůl
  • mák na posypání
5

Příprava

  1. Do Closed lid dáme trochu mléka, cukru, mouky a přidáme droždí. Necháme 2minuty/37st./R2 zadělat kvásek. Mezitím si rozpustíme máslo, nalijeme do něj zbytek mléka a poté žloutek. Po vzkypění kvásku do něj nalijeme tekutinu, nasypeme mouku s cukrem i vanilkovým, nastrouhanou kůrou a špetkou soli. Hněteme 5minut/Closed lid/Dough mode.  Poté těsto dáme do misky na teplé místo vykynout.  Během této doby rozehřejeme troubu na cca 180 st. Vykynuté těsto nakrájíme na 10 - 12 kousků, z nich v ruce tvoříme trojúhelníky a zarolujeme je do rohlíku. Dáme na pečící papír, potřeme rozšlehaným žloutkem a  bohatě posypeme mákem. Můžeme dělat i tvar housek nebo briošek (uzel z válečku). Pečeme cca 15 - 20 minut, podle zabarvení. 

    Přeji pochutnání.

  2. Popište zde přípravné kroky receptu

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

A po upečení, když nám vychládá trouba, můžeme si udělat CHLEBOVOU strouhanku na zahušťování gulášů. 

1/4 chleba natrhaný na kusy, dát do Closed lid a sekat cca 15 sekund R7. Poté nasypeme na plech s pečícím papírem a necháme v teplé troubě vyschnout a uschováme na dobu, kdy si budeme vařit guláš. Lze jí použít místo hladké mouky na zahuštění.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • ANO.....Naprosto

    Vložil ALENAPUNDY on 21. dubna 2014 - 17:46.

    tmrc_emoticons.) Cooking 7 ANO.....Naprosto souhlasím..... Již jsem také dělala, nedá se to srovnat....Není nad to vařit si své vlastní, jednak víme co si do všeho dáváme a dnes i mouku dokonce můžeme umlít dle svého gusta ze zrnek pšenice či špaldy či dle libosti všehozrna..... tmrc_emoticons.-) DĚKUJI 

    ♥ alenapundy@gmail.com

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Velká dobrota , loupáky z

    Vložil EVAPLANDYS on 21. dubna 2014 - 17:31.

    Velká dobrota tmrc_emoticons.) , loupáky z obchodu se domácím nevyrovnají

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,