Ingredience & Porce
těsto
- 500 gramů hladká mouka, 3 hrnky
- 50 gramů cukru krupice
- 1/2 kostky čerstvé droždí
- 250 gramů mléko, vlažné (jeden hrnek)
- 80 gramů máslo
- 2 kusy žloutek, jeden do těsta-jeden na potření
- 1 kus vanilkový cukr
- citrónová kůra
- špetka sůl
- mák na posypání
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Do "Zamknout mixovací nádobu" dáme trochu mléka, cukru, mouky a přidáme droždí. Necháme 2minuty/37st./R2 zadělat kvásek. Mezitím si rozpustíme máslo, nalijeme do něj zbytek mléka a poté žloutek. Po vzkypění kvásku do něj nalijeme tekutinu, nasypeme mouku s cukrem i vanilkovým, nastrouhanou kůrou a špetkou soli. Hněteme 5minut/"Zamknout mixovací nádobu" /"Těsto" . Poté těsto dáme do misky na teplé místo vykynout. Během této doby rozehřejeme troubu na cca 180 st. Vykynuté těsto nakrájíme na 10 - 12 kousků, z nich v ruce tvoříme trojúhelníky a zarolujeme je do rohlíku. Dáme na pečící papír, potřeme rozšlehaným žloutkem a bohatě posypeme mákem. Můžeme dělat i tvar housek nebo briošek (uzel z válečku). Pečeme cca 15 - 20 minut, podle zabarvení.
Přeji pochutnání.
Popište zde přípravné kroky receptu
Tip
A po upečení, když nám vychládá trouba, můžeme si udělat CHLEBOVOU strouhanku na zahušťování gulášů.
1/4 chleba natrhaný na kusy, dát do "Zamknout mixovací nádobu" a sekat cca 15 sekund R7. Poté nasypeme na plech s pečícím papírem a necháme v teplé troubě vyschnout a uschováme na dobu, kdy si budeme vařit guláš. Lze jí použít místo hladké mouky na zahuštění.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
ANO.....Naprosto souhlasím..... Již jsem také dělala, nedá se to srovnat....Není nad to vařit si své vlastní, jednak víme co si do všeho dáváme a dnes i mouku dokonce můžeme umlít dle svého gusta ze zrnek pšenice či špaldy či dle libosti všehozrna..... DĚKUJI
♥ alenapundy@gmail.com
Velká dobrota , loupáky z obchodu se domácím nevyrovnají
Are you sure to delete this comment ?