Doba přípravy
                                10min
                                                                    
                                                            Celkový čas
                                50min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porce/procí
                                
                                     40 
                                     porce/porcí 
                                
                            Úroveň
                                snadný
                            - TM 31
 
published: 22.11.2011
                            
                změněno: 26.03.2019
                    Ingredience & Porce
Špaldovo-pohankový chléb
- 350 gramů pšenice špaldy
 - 150 gramů pohanky
 - 350 gramů vody, vlažné
 - 40 gramů čerstvého droždí
 - 1 čajová lžička medu
 - 2 čajové lžičky soli
 - 40 gramů octa
 - 90 gramů slunečnicových semínek
 - 90 gramů lněných semínek nebo dýňových semínek
 - 50 gramů sezamových semínka
 - máslo, na vymazání formy
 - *unknown*ovesné vločky, na vysypání formy
 
Příslušenství, které potřebujete
- 
                        
                        
                        Stěrka - 
                        
                        
                        Kompletní mixovací nádoba pro TM6 
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Předehřejte troubu na 220°C.
Do mixovací nádoby vložte 250 g pšenice špaldy a melte 1 min/rychlostí 10.
Přendejte do mísy a odložte stranou.
Do mixovací nádoby vložte zbývající pšenici špaldu a pohanku a melte 1 min/rychlostí 10 a přidejte do mísy se špaldovou moukou.
Do mixovací nádoby nalijte vodu, přidejte čerstvé kvasnice a med a míchejte 5 vteřin/rychlostí 3.
Přidejte špaldovo-pohankovou mouku, sůl, ocet, slunečnicové semínko, lněné semínko a sezam a hněťte 4 min/
"Jemné míchání"  .
Formu na pečení (asi 30 x 12 x 10 cm) vymažte máslem a vysypejte ovesnými vločkami.
Vložte do ní těsto, povrch těsta lehce posypejte ovesnými vločkami a nechejte asi 1 hodinu kynout.
Pečte v předehřáté troubě při 220°C asi 40 minut.
Nechejte 15 minut vychladnout ve formě a potom přemístěte na chladicí mřížku.
Nakrájejte chléb na krajíce. 
Model Thermomixu ®
- 
                    
                        Recept je vytvořen proTM 31
 
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné: 
                        
                        
                    
                                    
                        
                                    
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentáře
výborný
Miluji tento chlebík.
Upekla jsem ho v římském hrnci a je vynikající. Jen škoda, že tu nejde ke kolekcím receptů připisovat vlastní poznámky (specifika vlastní trouby apod.). Nezkoušel to někdo s kváskem?
Chutný chlebík
Parádní pro ty, kteří drží štíhlou linii.. mnohem lepší než kupovaný
Pohanka je zdravá posiluje žilní systém
Zdravé