3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Špaldovo-pohankový chléb


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

40 porce/porcí

Špaldovo-pohankový chléb

  • 350 g pšenice špaldy
  • 150 g pohanky
  • 350 g vody, vlažné
  • 40 g čerstvého droždí
  • 1 čajová lžička medu
  • 2 - 3 čajové lžíce soli
  • 40 g octa
  • 90 g slunečnicových semínek
  • 90 g lněných semínek, nebo dýňových semínek
  • 50 g sezamových semínek
  • máslo, na vymazání formy
  • ovesné vločky, na vysypání formy
  • 6
    50min
    Doba přípravy 10min
    Doba vaření/pečení 40min
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

    1. Předehřejte troubu na 220°C.
    2. Do mixovací nádoby vložte 250 g pšenice špaldy a melte 1 min/rychlostí 10. Přendejte do mísy a odložte stranou.
    3. Do mixovací nádoby vložte zbývající pšenici špaldu a pohanku a melte 1 min/rychlostí 10 a přidejte do mísy se špaldovou moukou.
    4. Do mixovací nádoby nalijte vodu, přidejte čerstvé kvasnice a med a míchejte 5 vteřin/rychlostí 3.
    5. Přidejte špaldovo-pohankovou mouku, sůl, ocet, slunečnicové semínko, lněné semínko a sezam a hněťte 4 min/ Closed lid / Gentle stir setting .
    6. Formu na pečení (asi 30 x 12 x 10 cm) vymažte máslem a vysypejte ovesnými vločkami. Vložte do ní těsto, povrch těsta lehce posypejte ovesnými vločkami a nechejte asi 1 hodinu kynout. Pečte v předehřáté troubě při 220°C asi 40 minut.
    7. Nechejte 15 minut vychladnout ve formě a potom přemístěte na chladicí mřížku. Nakrájejte chléb na krajíce.
10
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • (bez předmětu)

    Vložil chi-2015 on 8. srpna 2016 - 06:02.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • výborný

    Vložil Peťunka on 6. srpna 2016 - 06:22.

    výborný

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Miluji tento chlebík. 

    Vložil Šárka.O. on 28. března 2015 - 22:49.

    Miluji tento chlebík.  tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Upekla jsem ho v římském

    Vložil Ezriem on 1. ledna 2015 - 22:00.

    Upekla jsem ho v římském hrnci a je vynikající. Jen škoda, že tu nejde ke kolekcím receptů připisovat vlastní poznámky (specifika vlastní trouby apod.). Nezkoušel to někdo s kváskem?

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Chutný chlebík

    Vložil Moňulka on 11. června 2014 - 23:26.

    Chutný chlebík

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Parádní pro ty, kteří drží

    Vložil lussy on 29. listopadu 2013 - 14:01.

    Parádní pro ty, kteří drží štíhlou linii.. mnohem lepší než kupovaný tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Pohanka je zdravá posiluje

    Vložil Jan Stříbrný on 23. listopadu 2013 - 22:21.

    Pohanka je zdravá posiluje žilní systém

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Zdravé

    Vložil marca on 6. října 2013 - 18:47.

    Zdravé tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,