Doba přípravy
10min
Celkový čas
50min
porce/procí
40
porce/porcí
Úroveň
snadný
- TM 31
published: 22.11.2011
změněno: 26.03.2019
Ingredience & Porce
Špaldovo-pohankový chléb
- 350 gramů pšenice špaldy
- 150 gramů pohanky
- 350 gramů vody, vlažné
- 40 gramů čerstvého droždí
- 1 čajová lžička medu
- 2 čajové lžičky soli
- 40 gramů octa
- 90 gramů slunečnicových semínek
- 90 gramů lněných semínek nebo dýňových semínek
- 50 gramů sezamových semínka
- máslo, na vymazání formy
- *unknown*ovesné vločky, na vysypání formy
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Předehřejte troubu na 220°C.
Do mixovací nádoby vložte 250 g pšenice špaldy a melte 1 min/rychlostí 10.
Přendejte do mísy a odložte stranou.
Do mixovací nádoby vložte zbývající pšenici špaldu a pohanku a melte 1 min/rychlostí 10 a přidejte do mísy se špaldovou moukou.
Do mixovací nádoby nalijte vodu, přidejte čerstvé kvasnice a med a míchejte 5 vteřin/rychlostí 3.
Přidejte špaldovo-pohankovou mouku, sůl, ocet, slunečnicové semínko, lněné semínko a sezam a hněťte 4 min/ "Jemné míchání" .
Formu na pečení (asi 30 x 12 x 10 cm) vymažte máslem a vysypejte ovesnými vločkami.
Vložte do ní těsto, povrch těsta lehce posypejte ovesnými vločkami a nechejte asi 1 hodinu kynout.
Pečte v předehřáté troubě při 220°C asi 40 minut.
Nechejte 15 minut vychladnout ve formě a potom přemístěte na chladicí mřížku.
Nakrájejte chléb na krajíce.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
výborný
Miluji tento chlebík.
Upekla jsem ho v římském hrnci a je vynikající. Jen škoda, že tu nejde ke kolekcím receptů připisovat vlastní poznámky (specifika vlastní trouby apod.). Nezkoušel to někdo s kváskem?
Chutný chlebík
Parádní pro ty, kteří drží štíhlou linii.. mnohem lepší než kupovaný
Pohanka je zdravá posiluje žilní systém
Zdravé
Are you sure to delete this comment ?