3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Cantucci (mandlové suchárky)


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

60 kus/kusů

Cantucci (mandlové suchárky)

  • 350 gramů mouky hladké
  • 250 gramů cukru
  • 1 špetka soli
  • 2 čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 2 kusy vajec
  • 1 kus vaječného žloutku
  • 20 gramů anýzového likéru
  • 200 gramů neoloupaných mandlí
5

Příprava

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Do mixovací nádoby vložte mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, vejce a žloutek a hněťte 1 minutu/rychlolostí 5.
  3. Přidejte anýzový likér a míchejte 20 vteřin/rychlostí 4.
  4. Přidejte mandle a míchejte 20 vteřin/rychlostí 3.
  5. Položte těsto na plech na pečení vyložený pečicím papírem a tvořte tvary bagetek (dlouhé asi 30 cm a široké 3 cm).
  6. Nechte mezi nimi volné místo. Ještě vyběhnou.
  7. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180°C dozlatova.
  8. Těsto zůstane stále měkké, nebojte se.
  9. Ještě teplé bagetky pokrájejte ostrým nožem na šikmé plátky asi o tloušťce 1 cm.
  10. Nechte je zcela vychladnout a uložte do uzavíratelné nádobky.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Ideální k horké kávě nebo čaji, kam se máčí.
V Toskánsku se tradičně podávají ke sladkému dezertnímu vínu "vin Santo".


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.