3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Cheesecake ve skleničce


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

6 skleniček/sklenic

Cheesecaky ve skleničce

Korpus

  • 20 gramů másla
  • 40 gramů máslových sušenek
  • 20 gramů celých ořechů, např. lískových, vlašských, mandlí...
  • 20 gramů hnědého cukru
  • 20 gramů medu

Náplň

  • 300 gramů čerstvého sýra
  • 50 gramů smetana, min. 30% tuku
  • 60 gramů cukru, krupice
  • 1 a 1/2 čajové lžičky vanilkového cukru
  • NEBO
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1 špetka soli
  • 2 kusy vajec
  • 400 gramů vody

Ovocná poleva

  • 200 gramů směsi čerstvého, červeného ovoce, nebo mraženého
  • 40 gramů cukru
5

Příprava

    Korpus
  1. Do mixovací nádoby vložte máslo, sušenky, ořechy, hnědý cukr a drťte 10 sekund/rychlostí 7.
  2. Tuto drobenkovou směs rozdělte do 6 žáruvzdorných skleniček. Já měla zavařovačky o průměru asi 6 cm a vysoké 8 cm.
  3. Lžící nebo prsty stlačte směs dolů do skleniček.
  4. Náplň
  5. do mixovací nádoby vložte čertvý sýr, smetanu, cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce a míchejte 1 minutu/rychlostí 4.
  6. Náplň nalijte do skleniček na sušenkový základ.
  7. Skleničky přikryjte žáruvzdornou fólií nebo víčky a vložte je do Varoma mísy.
  8. Mixovací nádobu vyčistěte, nalijte do ní vodu a umístěte Varoma systém do pozice.
  9. Vařte v páře 22 minut/Varoma/rychlostí 1.
  10. Sejměte Varoma a odložte stranou.
  11. Odklopte víko Varoma, aby cheesecaky mohly lehce vychladnout.
  12. Vyčistěte mixovací nádobu a pokračujte přípravou polevy.
  13. Poleva
  14. Do mixovací nádoby vložte ovoce, cukr a vařte 11 minut/100°C/ rychlostí 1.
  15. Popište zde přípravné kroky receptu
  16. Na každý cheesecake nalijte 2 polévkové lžíce ovocné polevy.
  17. Dezerty nechte zcela vychladnout, poté je vložte do chladničky alespoň na 2 hodiny.
  18. Podávejte vychlazené.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Po vychladnutí můžete cheesecaky zmrazit a podávat později.
Místo skleniček použijte malé kávové šálky.
Náplň můžete ozvláštnit např. citrónovou kůrou, vanilkovou esencí, lžičkou skořice...
Pro verzi bez ořechů přidejte 60 gramů sušenek navíc.
Pro lehčí (a bezlepkovějšítmrc_emoticons.;) verzi vynechte sušenkový základ.
Místo vařeného ovoce ozdobte cheesecaky čerstvým sezónním ovocem, karamelovou polevou nebo ganache...


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.