3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Chinois s vanilkovým pudingem


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

0 porce/porcí

  • Na Vanilkový puding:
  • 3 vejce
  • 500 g mléko
  • 100 g cukr
  • 50 g kukuřičný škrob
  • 1 vanilkový cukr
  • Na Těsto:
  • 50 g mléko
  • 50 g máslo
  • 50 g cukr
  • 1-2 lžičky vanilkového cukru nebo esence
  • 1 vajíčko
  • 1 jogurt (125 g)
  • 1 kostka čerstvé droždí, (25 g)
  • 1 lžíce medu
  • 400 g výběrová mouka
  • 1 vajíčko, rozšlehané na pomazání
  • Meruňková marmeláda nebo med s trochou vody na lesk.
5

Příprava

  1. Prvně si připravíme vanilkový puding:

    - Všechny ingredience dáme do Closed lid a naprogramujeme 6 min/90º/R4. Puding přelejte do jiné nádoby a aby se vám neudělal nahoře škraloup, přiložte potravinářskou fólii po celém vrchu a nechte vychladnout.

    Těsto:

    - do Closed lid dáme mléko, máslo, cukr a vanilk. cukr či esenci a mícháme 2 min/50°/R2.

    - zvlášť v hrníčku rozmíchejte kostku droždí s lžící medu, jakmile se uplně rozpustí, nalejte do Closed lid spolu s vajíčkem a jogurtem, naprogramujte 5s/R4.

    - přidejte mouku a smíchejte 15s/R 6, hned na to naprogramujte 3 min/Klas. Je důležité, aby se těsto nelepilo. V takovém případě přidejte mouku a nějakou tu sekundu navíc. Nyní musíte počkat, až těsto nakyne a zdvojnásobí svůj objem. Záleží na teplotě v místnosti, ale je to tak zhruba kolem 1hodiny.

    - Vysypte těsto na pomoučený vál a trošku propracujte rukama.  Posypte moukou a pomocí válečku  pak vyválejte plát takových 40X30 cm. Rozetřete na něj vychladlý puding a stočte  do rolády. Krájejte kousky velikosti našich třech prstů dohromady: ukazováček, prostředníček a prsteníček. Každý kousek pak vkládejte krémem směrem nahoru do předem máslem vymazané rozkládací formy (průměr 22cm), přikryjte utěrkou a opět čekejte, až zdvojnásobí svůj oběm a tak i vyplní celou formu, opět asi něco kolem 1 hodiny.

    - rozšlehaným vajíčkem potřete povrch a dejte do předem vyhřáté trouby na 200°C takových 40min. Dávejte si pozor, vrch zezlátne dříve, než je celý koláč upečený, tak jak už bude pěkně opečený přikryjte alobalem, at se vám  nespálí.

    - nakonec, jak koláč výtáhnete z trouby, potřete  vyrobeným sirupem buď z medu s trochou ohřáté vody, nebo meruňkové marmelády smíchané s trochou teplé vody a tak mu dodáte na lesku.

  2. Popište zde přípravné kroky receptu

  3. Popište zde přípravné kroky receptu

  4. Popište zde přípravné kroky receptu

10
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Jane, poprvdě jsem to

    Vložil Jarki on 1. prosince 2013 - 09:24.

    Jane, poprvdě jsem to nezkoušela, držela jsem se původním postupem. Ale příště jak budu dělat, zkusím a dám vědět  tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Šlo by kvasnice míchat se

    Vložil Jan Stříbrný on 29. listopadu 2013 - 01:03.

    Šlo by kvasnice míchat se surovinami v nádobě?

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Velmi dobrý. 

    Vložil Megin on 5. října 2013 - 21:35.

    Velmi dobrý.  Cooking 7

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Krásně spracovaný recept

    Vložil lussy on 1. října 2013 - 11:07.

    Krásně spracovaný recept určitě stojí za vyzkoušení tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Urcite vyzkousejte!!

    Vložil Jarki on 3. května 2013 - 09:46.

    Urcite vyzkousejte. Opravdu to vypada narocne, ale to je spis na cas - kynuti, nez na pripravu. Ja jsem celkem v kuchyni novacek a kdyz to zvladnu ja, tak snad kazdy  tmrc_emoticons.;).

    Preji hezky den tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vyborne zpracovane

    Vložil mysch72 on 28. dubna 2013 - 00:05.

     Moc se mi libi vas popis-vsechno vyborne vysvetlene.Urcite vyzkousim.Doufam,ze chutna tak, jak vypada!

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Milá Jarko, právě jsem

    Vložil Mixinka Thermomixová on 16. prosince 2012 - 22:20.

    Milá Jarko,

    právě jsem ochutnala, je to opravdu výtečná buchta. A opravdu to vypadá složitěji než ve skutečnosti je. Moc vás chválím za velmi dobře zpracovaný postup, vše je jasné.

    Děkujeme,

    Mixinka

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,