3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Chinois s vanilkovým pudingem


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

0 porce/porcí

  • Na Vanilkový puding:
  • 3 vejce
  • 500 g mléko
  • 100 g cukr
  • 50 g kukuřičný škrob
  • 1 vanilkový cukr
  • Na Těsto:
  • 50 g mléko
  • 50 g máslo
  • 50 g cukr
  • 1-2 lžičky vanilkového cukru nebo esence
  • 1 vajíčko
  • 1 jogurt (125 g)
  • 1 kostka čerstvé droždí, (25 g)
  • 1 lžíce medu
  • 400 g výběrová mouka
  • 1 vajíčko, rozšlehané na pomazání
  • Meruňková marmeláda nebo med s trochou vody na lesk.
5

Příprava

  1. Prvně si připravíme vanilkový puding:

    - Všechny ingredience dáme do Zamknout mixovací nádobu a naprogramujeme 6 min/90º/R4. Puding přelejte do jiné nádoby a aby se vám neudělal nahoře škraloup, přiložte potravinářskou fólii po celém vrchu a nechte vychladnout.

    Těsto:

    - do Zamknout mixovací nádobu dáme mléko, máslo, cukr a vanilk. cukr či esenci a mícháme 2 min/50°/R2.

    - zvlášť v hrníčku rozmíchejte kostku droždí s lžící medu, jakmile se uplně rozpustí, nalejte do Zamknout mixovací nádobu spolu s vajíčkem a jogurtem, naprogramujte 5s/R4.

    - přidejte mouku a smíchejte 15s/R 6, hned na to naprogramujte 3 min/Klas. Je důležité, aby se těsto nelepilo. V takovém případě přidejte mouku a nějakou tu sekundu navíc. Nyní musíte počkat, až těsto nakyne a zdvojnásobí svůj objem. Záleží na teplotě v místnosti, ale je to tak zhruba kolem 1hodiny.

    - Vysypte těsto na pomoučený vál a trošku propracujte rukama.  Posypte moukou a pomocí válečku  pak vyválejte plát takových 40X30 cm. Rozetřete na něj vychladlý puding a stočte  do rolády. Krájejte kousky velikosti našich třech prstů dohromady: ukazováček, prostředníček a prsteníček. Každý kousek pak vkládejte krémem směrem nahoru do předem máslem vymazané rozkládací formy (průměr 22cm), přikryjte utěrkou a opět čekejte, až zdvojnásobí svůj oběm a tak i vyplní celou formu, opět asi něco kolem 1 hodiny.

    - rozšlehaným vajíčkem potřete povrch a dejte do předem vyhřáté trouby na 200°C takových 40min. Dávejte si pozor, vrch zezlátne dříve, než je celý koláč upečený, tak jak už bude pěkně opečený přikryjte alobalem, at se vám  nespálí.

    - nakonec, jak koláč výtáhnete z trouby, potřete  vyrobeným sirupem buď z medu s trochou ohřáté vody, nebo meruňkové marmelády smíchané s trochou teplé vody a tak mu dodáte na lesku.

  2. Popište zde přípravné kroky receptu

  3. Popište zde přípravné kroky receptu

  4. Popište zde přípravné kroky receptu

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Jane, poprvdě jsem to

    Vložil Jarki on 1. prosince 2013 - 09:24.

    Jane, poprvdě jsem to nezkoušela, držela jsem se původním postupem. Ale příště jak budu dělat, zkusím a dám vědět  tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Šlo by kvasnice míchat se

    Vložil Jan Stříbrný on 29. listopadu 2013 - 01:03.

    Šlo by kvasnice míchat se surovinami v nádobě?

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Velmi dobrý. 

    Vložil Megin on 5. října 2013 - 21:35.

    Velmi dobrý.  Cooking 7

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Krásně spracovaný recept

    Vložil lussy on 1. října 2013 - 11:07.

    Krásně spracovaný recept určitě stojí za vyzkoušení tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Urcite vyzkousejte!!

    Vložil Jarki on 3. května 2013 - 09:46.

    Urcite vyzkousejte. Opravdu to vypada narocne, ale to je spis na cas - kynuti, nez na pripravu. Ja jsem celkem v kuchyni novacek a kdyz to zvladnu ja, tak snad kazdy  tmrc_emoticons.;).

    Preji hezky den tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vyborne zpracovane

    Vložil mysch72 on 28. dubna 2013 - 00:05.

     Moc se mi libi vas popis-vsechno vyborne vysvetlene.Urcite vyzkousim.Doufam,ze chutna tak, jak vypada!

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Milá Jarko, právě jsem

    Vložil Mixinka Thermomixová on 16. prosince 2012 - 22:20.

    Milá Jarko,

    právě jsem ochutnala, je to opravdu výtečná buchta. A opravdu to vypadá složitěji než ve skutečnosti je. Moc vás chválím za velmi dobře zpracovaný postup, vše je jasné.

    Děkujeme,

    Mixinka

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,