3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Čokoládová zmrzlina


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

  • 4 kusy vejce
  • 530 gramů žloutky
  • 30 gramů hořká čokoláda, na vaření
  • 30 gramů kakao, prášek
  • 150 gramů cukr
5

Příprava


    1. Do mixovací nádoby nasaďte metličku.

    2. Rozdělte vejce na bílky a žloutky. Dejte bílky do mixovací nádoby a žloutky dejte stranou. Bílky šlehejte 1/2 - 2 min./rychlost 4 a přendejte do jiné nádoby.

    3. Do mixovací nádoby nasaďte znovu metličku.

    4. Do mixovací nádoby nalijte 500 g smetany a ušlehejte cca 1 min./rychlost 3 do tuhé šlehačky, a přendejte do jiné nádoby.

    5. Vyndejte metličku z mixovací nádoby.

    6. Do mixovací nádoby vložte čokoládu na vaření a sekejte 5 sek./rychlost 8.

    7. Přidejte kakao, 30 g smetany, žloutky,cukr a rozmixujte 4 min. a 30 sek./rychlost 4.

    8. Přidejte ušlehanou smetanu a pěnu z bílků a jemně promíchejte 10 sek. /rychlost 4.

    9. Hmotou naplňte nádobku na kostky ledu nebo mělké misky a dejte do mrazáku na 3-4 hodiny.

    10. Před podáváním vložte jednotlivé kostky do studené mixovací nádoby a rozmixujte na krémovou hmotu 30 sek./rychlost 8.

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Zmrzlinu nabírejte velkou lžící, dávejte do misek a ihned podávejte.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář