3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Čokoládová zmrzlina


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Čokoládová zmrzlina

  • 4 kusy vajec
  • 530 gramů smetany
  • 30 gramů hořké čokolády, na vaření
  • 30 gramů kakaa
  • 150 gramů cukru
5

Příprava

    1. Do mixovací nádoby nasaďte metličku.
    2. Rozdělte vejce na bílky a žloutky. Dejte bílky do mixovací nádoby a žloutky dejte stranou. Bílky šlehejte 1/2 - 2 min./rychlost 4 a přendejte do jiné nádoby.
    3. Do mixovací nádoby nasaďte znovu metličku.
    4. Do mixovací nádoby nalijte 500 g smetany a ušlehejte cca 1 min./rychlost 3 do tuhé šlehačky, a přendejte do jiné nádoby.
    5. Vyndejte metličku z mixovací nádoby.
    6. Do mixovací nádoby vložte čokoládu na vaření a sekejte 5 sek./rychlost 8.
    7. Přidejte kakao, 30 g smetany, žloutky,cukr a rozmixujte 4 min. a 30 sek./rychlost 4.
    8. Přidejte ušlehanou smetanu a pěnu z bílků a jemně promíchejte 10 sek. /rychlost 4.
    9. Hmotou naplňte nádobku na kostky ledu nebo mělké misky a dejte do mrazáku na 3-4 hodiny.
    10. Před podáváním vložte jednotlivé kostky do studené mixovací nádoby a rozmixujte na krémovou hmotu 30 sek./rychlost 8. Zmrzlinu nabírejte velkou lžící, dávejte do misek a ihned podávejte.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář