3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Čokoládový koláč bez lepku se šlehačkou a mascarpone


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

8 porce/porcí

Čokoládový koláč bez lepku se šlehačkou a mascarpone

  • 4 balíčky čokoládový pudinkový prášek, nejlépe bez lepku, může být i vanilkový, karamelový
  • 4 kusy vejce
  • 200 gramů sluněnicového oleje
  • 200 gramů přírodního cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva, vinný kámen
  • 6
    49min
    Doba přípravy 4min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 5
      Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
      Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
  • 9
5

Příprava

  1. Zapneme troubu na 180 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem.

    Do Zamknout mixovací nádobu nasadíme šlehací lopatku a poté vsypeme pudink, vejce, olej, cukr, prášek do pečiva. Mícháme 4 min., rychlost 3. Vlijeme do připravené formy a pečeme cca 40 min. V troubě na 180*C.

    Tip:

    V Zamknout mixovací nádobu ušleháme šlehačku, přidáme mascarpone a znovu šleháme. Krémem zdobíme upečený korpus a zdobíme např. grankem, konopným semínkem, čokoládou atp.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Kromě krému mascarpone můžete použít např. jogurt


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář