3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Dort s vaječným likérem


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

8 porce/porcí

Korpus

  • 5 kusů bílku, pokojové teploty
  • 1 špetka soli
  • 100 gramů hořké čokolády, na kousky
  • 100 gramů lískových ořechů
  • 80 gramů másla
  • 120 gramů cukru krystal
  • 5 kusů žloutků
  • 2 polévková lžíce vaječného likéru
  • 1 čajová lžička kypřícího prášku do pečiva

Krém

  • 600 gramů 33% smetany ke šlehání
  • 1 balíček želatinového ztužovače šlehačky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • čokoládové hobliny, na dozdobení
  • 2 polévkové lžíce vaječného likéru, na dozdobení
5

Příprava

    Korpus
  1. Předehřejte si troubu na 160°C.
  2. Do mixovací nádoby nasaďte šlehací metličku.
  3. Do mixovací nádoby vložte bílky, špetku soli a šlehejte 3 minuty rychlostí 4.
  4. Přendejte do misky a odložte stranou.
  5. Do mixovací nádoby vložte čokoládu, oříšky a sekejte 7 sekund rychlostí 8.
  6. Namletou směs přendejte do misky, odložte stranou a vyndejte šlehací metličku.
  7. Do mixovací nádoby vložte máslo, cukr, žloutky a promíchejte 30 sekund rychlostí 4.
  8. Nasaďte šlehací metličku a šlehejte 1 minutu rychlostí 4.
  9. Přidejte čokoládu s oříšky, likér, prášek do pečiva a promíchejte 1 minutu rychlostí 4.
  10. Přidejte ušlehaný sníh a promíchejte 10 sekund rychlostí 1.
  11. Těsto přendejte do vymazané a vysypané dortové formy a pečte 45 minut při 160°C.
  12. Krém
  13. Do čisté mixovací nádoby nasaďte šlehací metličku.
  14. Do mixovací nádoby vložte smetanu, ztužovač, cukr, likér a šlehejte 2 minuty rychlostí 3,5.
  15. Odložte asi 6 polévkových lžic stranou na dozdobení.
  16. Na vychladlý dortový korpus rozetřete ušlehanou šlehačku.
  17. Ozdobte čokoládovými hoblinkami a vajčným likérem.
  18. Dejte do chladničky na 12 hodin vychladit a řádně uležet.
  19. Poté podávejte.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Formu na dort jsem použila o průměru 28 centimetrů.
Dortín chutná nejlépe pořádě vychlazený a odleželý.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář