Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
8 porce/porcí
Korpus
- 5 kusů bílku, pokojové teploty
- 1 špetka soli
- 100 gramů hořké čokolády, na kousky
- 100 gramů lískových ořechů
- 80 gramů másla
- 120 gramů cukru krystal
- 5 kusů žloutků
- 2 polévková lžíce vaječného likéru
- 1 čajová lžička kypřícího prášku do pečiva
Krém
- 600 gramů 33% smetany ke šlehání
- 1 balíček želatinového ztužovače šlehačky
- 1 balíček vanilkového cukru
- čokoládové hobliny, na dozdobení
- 2 polévkové lžíce vaječného likéru, na dozdobení
-
6
13h 40min
Doba přípravy 25minDoba vaření/pečení -
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
-
-
9Bez masa Dětské jídlo Evropské rakouské belgické brtiské a irské holandské francouzské německé italské řecké polské portugalské španělské skandinávské švýcarské americké USA australské Jarní Letní Podzimní Zimní Den sv. Valentýna Masopust Velikonoce Den matek Halloween Vánoce Nový rok Čínský Nový rok Ramadan Party Narozeniny Narozeniny dětí Dárek Děti v kuchyni Brunch Oběd Odpolední čaj Svačina Recepty šéfkuchaře Vaření pro velkou rodinu Vaření pro jednotlivce Vaření pro studenty Vaření pro starší osoby Kreativní Dezert Vaječný Pudink/pěna Pralinky/sladkosti Gateau (francouzský koláč) Koláč Cukroví Sušenky/cookies
5
Příprava
- Předehřejte si troubu na 160°C.
- Do mixovací nádoby nasaďte šlehací metličku.
- Do mixovací nádoby vložte bílky, špetku soli a šlehejte 3 minuty rychlostí 4.
- Přendejte do misky a odložte stranou.
- Do mixovací nádoby vložte čokoládu, oříšky a sekejte 7 sekund rychlostí 8.
- Namletou směs přendejte do misky, odložte stranou a vyndejte šlehací metličku.
- Do mixovací nádoby vložte máslo, cukr, žloutky a promíchejte 30 sekund rychlostí 4.
- Nasaďte šlehací metličku a šlehejte 1 minutu rychlostí 4.
- Přidejte čokoládu s oříšky, likér, prášek do pečiva a promíchejte 1 minutu rychlostí 4.
- Přidejte ušlehaný sníh a promíchejte 10 sekund rychlostí 1.
- Těsto přendejte do vymazané a vysypané dortové formy a pečte 45 minut při 160°C.
- Do čisté mixovací nádoby nasaďte šlehací metličku.
- Do mixovací nádoby vložte smetanu, ztužovač, cukr, likér a šlehejte 2 minuty rychlostí 3,5.
- Odložte asi 6 polévkových lžic stranou na dozdobení.
- Na vychladlý dortový korpus rozetřete ušlehanou šlehačku.
- Ozdobte čokoládovými hoblinkami a vajčným likérem.
- Dejte do chladničky na 12 hodin vychladit a řádně uležet.
- Poté podávejte.
Korpus
Krém
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Formu na dort jsem použila o průměru 28 centimetrů.
Dortín chutná nejlépe pořádě vychlazený a odleželý.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářmnam
mnam