Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
16 porce/porcí
- Koláč
- 300 g dužina dýně, máselnaté, oloupané, nakrájené na kousky
- 200 g jablko, nakrájených na čtvrtky, zbavených jádřince
- 150 g ovesných vloček
- 100 g rozinka
- 1 čajová lžička skořice, mletá
- 0,5 čajové lžičky muškátový oříšek, nastrouhaný
- 1 špetka hřebíčku, mletého
- 380 g hnědý cukr
- 5 vejce
- 150 g rostlinného oleje
- 200 g hladká mouka
- 1 čajová lžička soda jedlá
- poleva
- 240 g cukr
- 50 g margarín
- 60 g pomazánkového másla
- 10 g citrónová šťáva
- 50 g pekanových ořechů, nasekaných, opražených
-
6
55min
Doba přípravy 5minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9
5
Příprava
- Předehřejte troubu na 170 °C.
- Do mixovací nádoby vložte dýňovou dužinu a jablka a sekejte 10 sek./rychlost 5.
- Přidejte ovesné vločky, rozinky, koření, hnědý cukr, vejce a rostlinný olej a mixujte 10 sek./
"Zpětný chod" /rychlost 4.
- Přidejte mouku a jedlou sodu a mixujte 10 sek./
"Zpětný chod" /rychlost 4.
- Vzniklou směs nalijte do vymazané, lehce pomoučené dortové formy (Ø 28 cm) a pečte v předehřáté troubě při teplotě 170 °C po dobu 50-55 minut. Vyčistěte mixovací nádobu. Nechte dýňovo-jablečný koláč 15 minut vychladnout a přendejte do regálu vychladnout. Nechte koláč zcela vychladnout.
- Do mixovací nádoby vložte cukr a mixujte 20 sek./
"Vypnout zpětný chod" /rychlost 10.
- Přidejte margarín, smetanový sýr a citronovou šťávu a mixujte 30 sek./rychlost 4.
- Polevu nalijte na vychladlý koláč a navrch ho posypte nasekanými pekanovými ořechy. Koláč dejte vychladnout do lednice.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní -
Rockstar Ben
koupit nyní
11
Komentáře
Přidat komentářVýborný koláč - mňam
Výborný koláč - mňam
Dnes vyzkouším :-)
Dnes vyzkouším
Jéé, to vypadá lahodně
Jéé, to vypadá lahodně
netradiční koláč a velice
netradiční koláč a velice chutný
Zdrvý, chutný a krásně
Zdrvý, chutný a krásně vypadá