3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Dýňovo-jablečný koláč s ovesnými vločkami


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

16 porce/porcí

  • Koláč
  • 300 g dýňové dužiny, máselnaté, oloupané, nakrájené na kousky
  • 200 g jablek, nakrájených na čtvrtky, zbavených jádřince
  • 150 g ovesných vloček
  • 100 g rozinek
  • 1 čajová lžička skořice
  • 0,5 čajové lžičky muškátový oříšek, nastrouhaný
  • 1 špetka hřebíčku, mletého
  • 380 g hnědého cukru
  • 5 vajec
  • 150 g rostlinného oleje
  • 200 g mouky
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • poleva
  • 240 g cukru
  • 50 g margarínu
  • 60 g pomazánkového másla
  • 10 g citrónové šťávy
  • 50 g pekanových ořechů, nasekaných, opražených
  • 6
    5min
    Doba přípravy 5min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
  • 9
5

Příprava

    1. Předehřejte troubu na 170 °C.
    2. Do mixovací nádoby vložte dýňovou dužinu a jablka a sekejte 10 sek./rychlost 5.
    3. Přidejte ovesné vločky, rozinky, koření, hnědý cukr, vejce a rostlinný olej a mixujte 10 sek./ Counter-clockwise operation /rychlost 4.
    4. Přidejte mouku a jedlou sodu a mixujte 10 sek./ Counter-clockwise operation /rychlost 4.
    5. Vzniklou směs nalijte do vymazané, lehce pomoučené dortové formy (Ø 28 cm) a pečte v předehřáté troubě při teplotě 170 °C po dobu 50-55 minut. Vyčistěte mixovací nádobu. Nechte dýňovo-jablečný koláč 15 minut vychladnout a přendejte do regálu vychladnout. Nechte koláč zcela vychladnout.
    6. Do mixovací nádoby vložte cukr a mixujte 20 sek./ No counter-clockwise operation /rychlost 10.
    7. Přidejte margarín, smetanový sýr a citronovou šťávu a mixujte 30 sek./rychlost 4.
    8. Polevu nalijte na vychladlý koláč a navrch ho posypte nasekanými pekanovými ořechy. Koláč dejte vychladnout do lednice.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář