3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kynuté buchty s tvarohem


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

6 osoba/osob

  • 1 kostka čerstvé droždí
  • 200 gramů mléko
  • 1 rovná čajová lžička cukr
  • 25 gramů sádla
  • 25 gramů másla na kousky
  • 1 špetka sůl
  • 1 kus vejce
  • 2 kusy žloutek
  • 500 gramů polohrubá mouka

náplň

  • 2 kusy měkkého tvarohu, ne ve vaničce
  • 2 kusy bílek, ze zbylých vajec z těsta
  • 1 balíček vanilkový cukr, nebo cukr vlastní výroby, množství dle chuti
  • 6
    1h 20min
    Doba přípravy 50min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
  • 9
5

Příprava

    Těsto
  1. Droždí, mléko a cukr zahřejeme 90 vteřin/37°C/rychlost 1.

    Přidáme všechny ostatní suroviny a zpracujeme 2,5 minuty/Těsto.

    Hotové těsto necháme kynout asi 40 minut na teplém místě.
  2. Náplň
  3. Všechny suroviny potřebné na náplň smícháme a pomocí metličky vyšleháme na hladkou směs 1 minutu/rychlostí 3.
  4. Dokončení
  5. Z vykynutého těsta vyválíme plát, rozdělíme na čtverce (dle požadované velikosti buchet), naplníme tvarohovou náplní a skládáme do pekáče nebo na vyšší plech.

    Aby se buchty neslepily, je dobré je potřít máslem, sádlem či olejem.

    Pečeme při teplotě 250°C prvních asi pět minut, poté troubu stáhneme na 180°C a buchty dopečeme.

    Ještě horké buchty potřeme mlékem s trochou rumu a pocukrujeme.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
  • Rockstar Ben
    Rockstar Ben
    koupit nyní
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář