- TM 31
Ingredience & Porce
Ciasto
- 2 kusy BIO pomerančů (kůra)
- 2 kusy BIO citrónů (kůra)
- 150 gramů vlašský ořech, loupaný
- 40 gramů mandle, neloupaná
- 150 gramů máslo, nakrájeného na kousky, plus trošku navíc
- 100 gramů černé pivo
- 50 gramů madeirského nebo portského vína
- 170 gramů melasy z cukrové třiny
- 1 kus BIO pomeranče (šťáva)
- 550 gramů hladká mouka
- 150 gramů hnědý cukr
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lžička skořice, mletá
- 1 čajová lžička hřebíček, mletý
- 1 špetka sůl
- 1 špetka pepře
- 1/2 čajové lžičky zázvor, suchý, mletý
- 1/2 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
- 50 gramů rozinka
Posypka
- 16 kusů oloupaných mandlí
- 16 kusů ořechů, přepůlených
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Do mixovací nádoby vložte pomerančovou a citronovou kůru, vlašské ořechy a mandle a sekejte 20 sek./rychlost 7. Přendejte do mísy a odložte stranou.
Do mixovací nádoby dejte máslo, černé pivo, madeirské víno, melasu z cukrové třiny a pomerančovou šťávu a ohřívejte 3 min./37 °C/rychlost 1.
Do mixovací nádoby vložte zbývající suroviny (kromě mandlí a vlašský ořechů, které jsou určeny na posypku) a mixujte 1 min./"Zpětný chod" /rychlost 6, pomáhejte si přitom stěrkou. Konzistence by měla být podobná jako těsto na chleba. Těsto dejte do plastové mísy, potřete máslem a dobře přikryjte. Nechte těsto 12 hodin kynout.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Těsto nalijte do vymazané, lehce pomoučené dortové formy (průměr 26 cm), ozdobte loupanými mandlemi a přepůlenými vlašskými ořechy a pečte v předehřáté troubě při teplotě 180 °C po dobu 45-50 minut.
Madeirský medový koláč
Posypka
Tip
Jde o tradiční madeirský koláč plný perkíkového koření, melsy, másla, vína a ořechů.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Komentáře