thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
8min
Celkový čas
8min
porce/procí
0 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Máslový krém s pudinkem

  • 2 balíčky vanilkového pudinku, v prášku
  • 600 gramů Mléka
  • 5-6 polévkových lžic cukr, moučka
  • 200 gramů změklého másla

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Krém:
  1. Do mixovací nádoby vložte metličku a 2 pudinkové prášky, přidáme mléko a vanilkový cukr. Uvaříme pudink - 8 minit/100°C/R4
  2. Uvařený puding přelijeme do misky a necháme vychladnout. Jen si pohlídáme, aby se nevytvořil silný škraloup na povrchu. Ten pak dělá tuhé kousky v krému.
    Ušleháme náplň: do mix. nádoby vložíme metličku, přidáme změklé máslo, cukr moučku - šleháme 2min/R3, sundáme odměrku a během šlehání přidáváme postupně vychladlý pudink (míchání zastavme až po zpracování celé hnoty/R3).
  3. Náplň natíráme na piškot
    Lze použít i do dortů.
  4. Popište zde přípravné kroky receptu
  5. Varianta č.2, menší množství
  6. KRÉM:

    1 balíček vanilk. pudinku v prášku
    350ml mléka (360g)
    1 vanilkový cukr
    130g změklého másla
    2,5 polévkové lžíce cukru moučka (25g)

    Do čisté mixovací nádoby vložíme šlehací metličku, přidáme mléko, balíček pudinku, vanilkový cukr a uvaříme pudink 10 minut/Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" /90°C/R4.
    Uvařený pudink přendáme do misky a necháme zchladnout.
    Do čisté mixovací Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" nasadíme šlehaci metličku přidáme máslo na kostky, cukr moučku a šleháme 3 minuty/Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" R4.

    Po došlehání si nastavíme čas na další 3 minuty/Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" /R4 máslo s cukrem šleháme dál a otvorem ve víku přidávájme vychladlý pudink. Krém šleháme do hladka a dle potřeby prodloužíme čas šlehání.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Máslový krém s pudinkem

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: