3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Mátovo-čokoládový Raw dort


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

1 kus/kusů

těsto

  • 100 gram mandlí
  • 40 gram vlašských ořechů
  • 55 gram dýňových semínek
  • 15-20 kusů datlí bez pecek
  • 4 polévková lžíce kokosového cukru
  • 1 špetka soli

mátový krém

  • 1 kus avokádo - hodně zralé, nejlépe hnědé
  • 1 kus limetka
  • 1 svazek máty, cca - 1 hrst lístků
  • 3 polévková lžíce medu nebo agáve sirupu
  • 80 gram kakaového másla
  • 65 gram kešu ořechů

čokoládový krém

  • 1-2 kus banán - velký hodně zralý
  • 1 polévková lžíce raw kakao
  • 1 polévková lžíce kokosového cukru
  • 2 polévková lžíce vody
  • 65 gram kešu ořechů
  • 1 kus hodně zralé avokádo - nejlépe hnědé
  • 6
    40min
    Doba přípravy 40min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 5
      Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
      Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
5

Příprava

    Mátovo-čokoládový Raw dort
  1. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. Doporučuji do formy zavřít a zvenku obstřihnout. Dobře drží a je napnutý.
  2. Mandle, dýňové semínko a ořechy umeleme R10/6-7s. Nutno dohromady. Vlašské ořechy mají tendenci tvořit máslovou konzistenci, mandle jim v tom zabrání. Směs přendáme do misky. Je lepší mít ořechy předem namočené, nejlépe přes noc. Ale jde i bez toho.
  3. Umeleme datle R8-10/10s.
  4. K datlím přidáme umleté ořechy,cukr a sůl a promícháme R6/5s
  5. Vzniklou směs natlačíme do dortové formy jako korpus a dáme nejlépe do mrazáku.
  6. Kakaové máslo rozehřejeme ve vodní lázni, čímž vznikne 100ml tekutého másla.
  7. Na mátový krém ve vymité nádobě umeleme kešu ořechy R10/3s
  8. Přidáme polovinu rozpuštěného kakaového másla, lístky máty, agáve, šťávu z jedné limetky a med (nebo sirup). R7/8s
    Mátové lístky kdyžtak přidávat postupně, když se jich dá moc, získá krém nahořklou chuť!!
  9. Menší polovinou krému polijeme korpus a rozetřeme rovnoměrně po celém povrchu. Zbylou hmotu přendáme do misky. (toto platí při velikosti formy 16cm, jinak viz TIPY)
  10. Na čokoládový krém umeleme kešu ořechy R10/3s
  11. Přidáme zbytek rozpuštěného kakaového másla, avokádo, banány, kakao, cukr a vodu a rozmixujeme R7/8s
  12. Z poloviny krému vytvoříme druhou vrstvu dortu (toto platí při velikosti formy 16cm, jinak viz TIPY).
  13. Poté vytvoříme ještě jednu zelenou a znovu jednu hnědou vrstvu. Vždy krém roztíráme opatrně lžící nebo jinou pomůckou (toto platí při velikosti formy 16cm, jinak viz TIPY).
  14. nakonec ozdobíme nasekanou (nebo nastrouhanou) čokoládou
  15. Dort dáme vychladit do lednice přes noc nebo pokud spěcháte, lze dát do mrazáku. Může celý zmrznout, ale lepší je jen chlazený. Krájíme nožem namočeným v teplé vodě
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Recept je určen na dortovou formu 16cm. Pokud máte větší, tak dejte jen jednu vrstvu mátového krému a jednu vrstvu čokoládového krému


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář