Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
1 kus/kusů
těsto
- 100 gram mandlí
- 40 gram vlašských ořechů
- 55 gram dýňových semínek
- 15-20 kusů datlí bez pecek
- 4 polévková lžíce kokosového cukru
- 1 špetka soli
mátový krém
- 1 kus avokádo - hodně zralé, nejlépe hnědé
- 1 kus limetka
- 1 svazek máty, cca - 1 hrst lístků
- 3 polévková lžíce medu nebo agáve sirupu
- 80 gram kakaového másla
- 65 gram kešu ořechů
čokoládový krém
- 1-2 kus banán - velký hodně zralý
- 1 polévková lžíce raw kakao
- 1 polévková lžíce kokosového cukru
- 2 polévková lžíce vody
- 65 gram kešu ořechů
- 1 kus hodně zralé avokádo - nejlépe hnědé
-
6
40min
Doba přípravy 40minDoba vaření/pečení -
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
5
Příprava
- Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. Doporučuji do formy zavřít a zvenku obstřihnout. Dobře drží a je napnutý.
- Mandle, dýňové semínko a ořechy umeleme R10/6-7s. Nutno dohromady. Vlašské ořechy mají tendenci tvořit máslovou konzistenci, mandle jim v tom zabrání. Směs přendáme do misky. Je lepší mít ořechy předem namočené, nejlépe přes noc. Ale jde i bez toho.
- Umeleme datle R8-10/10s.
- K datlím přidáme umleté ořechy,cukr a sůl a promícháme R6/5s
- Vzniklou směs natlačíme do dortové formy jako korpus a dáme nejlépe do mrazáku.
- Kakaové máslo rozehřejeme ve vodní lázni, čímž vznikne 100ml tekutého másla.
- Na mátový krém ve vymité nádobě umeleme kešu ořechy R10/3s
- Přidáme polovinu rozpuštěného kakaového másla, lístky máty, agáve, šťávu z jedné limetky a med (nebo sirup). R7/8s
Mátové lístky kdyžtak přidávat postupně, když se jich dá moc, získá krém nahořklou chuť!! - Menší polovinou krému polijeme korpus a rozetřeme rovnoměrně po celém povrchu. Zbylou hmotu přendáme do misky. (toto platí při velikosti formy 16cm, jinak viz TIPY)
- Na čokoládový krém umeleme kešu ořechy R10/3s
- Přidáme zbytek rozpuštěného kakaového másla, avokádo, banány, kakao, cukr a vodu a rozmixujeme R7/8s
- Z poloviny krému vytvoříme druhou vrstvu dortu (toto platí při velikosti formy 16cm, jinak viz TIPY).
- Poté vytvoříme ještě jednu zelenou a znovu jednu hnědou vrstvu. Vždy krém roztíráme opatrně lžící nebo jinou pomůckou (toto platí při velikosti formy 16cm, jinak viz TIPY).
- nakonec ozdobíme nasekanou (nebo nastrouhanou) čokoládou
- Dort dáme vychladit do lednice přes noc nebo pokud spěcháte, lze dát do mrazáku. Může celý zmrznout, ale lepší je jen chlazený. Krájíme nožem namočeným v teplé vodě
Mátovo-čokoládový Raw dort
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Odměrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Recept je určen na dortovou formu 16cm. Pokud máte větší, tak dejte jen jednu vrstvu mátového krému a jednu vrstvu čokoládového krému
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářTak to jsem moc ráda
Tak to jsem moc ráda
Takhle si představuji nebe
Takhle si představuji nebe