thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5
Doba přípravy
30min
Celkový čas
42min
porce/procí
22 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Korpus

  • 5 kusů vejce
  • 150 gramů cukr
  • 150 gramů polohrubá mouka
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 5 polévkových lžic teplé vody

Krém

  • 500 gramů šlehačka
  • 2 kusy zakysaná smetana
  • 2 kusy ztuhovač šlehačky
  • 2 kusy vanilkové cukry
  • 2 polévková lžíce cukr

Horní část s ovocem

  • 1 kus Ovocná galaretka
  • různé ovoce (i z plechovky)s
  • 1/2 litru voda

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Nejprve si dle návodu uvaříme galaratku (ovocná želatina), ať pomalu chladne.

    Zapneme troubu na 160 stupňů.
  2. Vymícháme bílky. Do Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" dáme metličku bílky pokojové teploty a 3 min/R3. Přendáme do jiné nádoby.




    Přidáme do Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" s metličkou žloutky s cukrem a vymícháme do pěny 1 min/R4. Pak přidáme zbytek surovin na korpus (bez bílků) a smícháme 30s/R 3,5. V polovině času setřeme pomocí stěrky směrem k hákům a pokračujeme v míchání. Nakonec přidáme bílky a pomocí stěrky je pomalu přimícháme.


    Těsto vylejeme na plech vyložený pečícím papírem, rozetřeme a dáme péct 10-15 min. Vyzkoušet špejlí, jestli je suchá, je upečeno. Nechat vychladit.
  3. Do studené Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" přidáme s metličkou velmi vychlazenou šlehačku a šleháme na R 3,5, jakmile ji máme téměř vyšlehanou, přidáme ztužovač. Nakonec smícháme stěrkou dohromady s cukry a zakysanou smetanou. Krémem potřeme vyhcladlý korpus.



    Naskládáme ovoce a přelejeme hodně vychlazenou galaretkou a dáme ztuhnout do ledničky.
  4. Postup 1.
  5. Postup 2.

Tip

Dezert je tak na plech o velikosti 25cm X 35 cm, aby se Vám vlezl do ledničky.

Krém rozetřete až ke stěnám a na něj pak velmi vychladlou galaretku, v momentě kdy už se pomalu sráží (aby vám nějakou dírkou nestekla dolů do korpusu)

Recept vhodný i pro Thermomix 31

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Svěží ovocný zákusek

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: