3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Svěží ovocný zákusek


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

22 porce/porcí

Korpus

  • 5 kusů vejce
  • 150 gramů cukr
  • 150 gramů polohrubá mouka
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 5 polévkových lžic teplé vody

Krém

  • 500 gramů šlehačka
  • 2 kusy zakysaná smetana
  • 2 kusy ztuhovač šlehačky
  • 2 kusy vanilkové cukry
  • 2 polévková lžíce cukr

Horní část s ovocem

  • 1 kus Ovocná galaretka
  • různé ovoce (i z plechovky)s
  • 1/2 litru voda
  • 6
    30min
    Doba přípravy 30min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
5

Příprava

  1. Nejprve si dle návodu uvaříme galaratku (ovocná želatina), ať pomalu chladne.

    Zapneme troubu na 160 stupňů.
  2. Vymícháme bílky. Do Closed lid dáme metličku bílky pokojové teploty a 3 min/R3. Přendáme do jiné nádoby.




    Přidáme do Closed lid s metličkou žloutky s cukrem a vymícháme do pěny 1 min/R4. Pak přidáme zbytek surovin na korpus (bez bílků) a smícháme 30s/R 3,5. V polovině času setřeme pomocí stěrky směrem k hákům a pokračujeme v míchání. Nakonec přidáme bílky a pomocí stěrky je pomalu přimícháme.


    Těsto vylejeme na plech vyložený pečícím papírem, rozetřeme a dáme péct 10-15 min. Vyzkoušet špejlí, jestli je suchá, je upečeno. Nechat vychladit.
  3. Do studené Closed lid přidáme s metličkou velmi vychlazenou šlehačku a šleháme na R 3,5, jakmile ji máme téměř vyšlehanou, přidáme ztužovač. Nakonec smícháme stěrkou dohromady s cukry a zakysanou smetanou. Krémem potřeme vyhcladlý korpus.



    Naskládáme ovoce a přelejeme hodně vychlazenou galaretkou a dáme ztuhnout do ledničky.
  4. Postup 1.
  5. Postup 2.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Dezert je tak na plech o velikosti 25cm X 35 cm, aby se Vám vlezl do ledničky.

Krém rozetřete až ke stěnám a na něj pak velmi vychladlou galaretku, v momentě kdy už se pomalu sráží (aby vám nějakou dírkou nestekla dolů do korpusu)

Recept vhodný i pro Thermomix 31


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář