Ingredience & Porce
22 porce/porcí
Korpus
- 5 kusů vejce
- 150 gramů cukr
- 150 gramů polohrubá mouka
- 1/2 prášku do pečiva
- 5 polévkových lžic teplé vody
Krém
- 500 gramů šlehačka
- 2 kusy zakysaná smetana
- 2 kusy ztuhovač šlehačky
- 2 kusy vanilkové cukry
- 2 polévková lžíce cukr
Horní část s ovocem
- 1 kus Ovocná galaretka
- různé ovoce (i z plechovky)s
- 1/2 litru voda
-
6
42min
Doba přípravy 30minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
-
Příprava
- Vymícháme bílky. Do
"Zamknout mixovací nádobu" dáme metličku bílky pokojové teploty a 3 min/R3. Přendáme do jiné nádoby.
Přidáme do"Zamknout mixovací nádobu" s metličkou žloutky s cukrem a vymícháme do pěny 1 min/R4. Pak přidáme zbytek surovin na korpus (bez bílků) a smícháme 30s/R 3,5. V polovině času setřeme pomocí stěrky směrem k hákům a pokračujeme v míchání. Nakonec přidáme bílky a pomocí stěrky je pomalu přimícháme.
Těsto vylejeme na plech vyložený pečícím papírem, rozetřeme a dáme péct 10-15 min. Vyzkoušet špejlí, jestli je suchá, je upečeno. Nechat vychladit. - Do studené
"Zamknout mixovací nádobu" přidáme s metličkou velmi vychlazenou šlehačku a šleháme na R 3,5, jakmile ji máme téměř vyšlehanou, přidáme ztužovač. Nakonec smícháme stěrkou dohromady s cukry a zakysanou smetanou. Krémem potřeme vyhcladlý korpus.
Naskládáme ovoce a přelejeme hodně vychlazenou galaretkou a dáme ztuhnout do ledničky. - Postup 1.
- Postup 2.
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tip
Dezert je tak na plech o velikosti 25cm X 35 cm, aby se Vám vlezl do ledničky.
Krém rozetřete až ke stěnám a na něj pak velmi vychladlou galaretku, v momentě kdy už se pomalu sráží (aby vám nějakou dírkou nestekla dolů do korpusu)
Recept vhodný i pro Thermomix 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářZákusek vypadá jako z luxusní...
Zákusek vypadá jako z luxusní cukrárny. Děkujeme