3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Velikonoční bochánek


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

8 osoba/osob

Velikonoční bochánek

  • 375 gram hladké mouky
  • 375 gram hrubé mouky
  • sůl
  • 140 gram jemného hnědého cukru
  • 180 gram másla
  • vanilka
  • 1/4 litr Mléka
  • 4 kostka cukr
  • 40 gram droždí
  • 4 kus žloutky
  • 50 gram mandlí
  • 50 gram rozinek
  • 30 gram citronátu
  • tuk na potření plechu
  • 1 vejce
  • 6
    1h 55min
    Doba přípravy 1h 55min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

  1. Velikonoce se blíží a jak říkávali pionýři, je dobré být vždy připraven! Proto si v předstihu vyzkoušejme tento jemný sváteční bochánek.
  2. Do mixovací nádoby vsypejte mouku, sůl, cukr a rozdrobte máslo, přidejte vanilku a citronovou kůru. Zamíchejte při 37C, Closed lid, Dough mode, 2'. Do šálku vlahého mléka dejte 4 kostky cukru a nechte na teplém místě zkynout droždí rozmíchané s trochou mouky. Vzešlý kvásek přidejte do mouky; ve zbylém mléce rozšlehejte 4 žloutky a též vlijte do těsta. Míchejte Closed lid, Dough mode, 3'. Do těsta zapracujte polovinu oloupaných, na nudličky nakrájených mandlí, rozinky a citronát. Nechte hodinu kynout na teple v zakryté nádobě. Dvakrát těsto promíchejte.Z vykynutého těsta vyválejte dva menší bochánky a dejte je na pomaštěný plech. Nechte 30 minut kynout, pak pomažte vejcem a když zaschne, udělejte do středu ostrým nožem kříž. Bochánek posypte zbylými mandlemi. Pro zachování pěkného tvaru převažte bochánky 4cm proužky pergamenu a stáhněte nití. V předehřáté troubě jej pečte asi 45' do zlatova. Počáteční teplotu 200C po chvilce stáhněte a do trouby nenakukujte. Podobně jako u vánočky je nebezpečí vzniku brousku! Upečený bochánek ihned pocukrujte.[img title=""]https://www.qtl.co.il/img/trans.png[/img]
10
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • IreVo: ahoj, prosím tě: co to znamená " 37C, ,...

    Vložil Evapple on 26. března 2018 - 08:43.

    IreVo: ahoj, prosím tě: co to znamená " 37C, , , 2" to je rychlostí 2 nebo 2 minuty? Bochánek vypadá skvěle, ráda bych ho upekla...díky

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • mlynek2012: Ahoj, promiň, právě jsem opravila,...

    Vložil IreVo on 24. března 2018 - 12:20.

    mlynek2012: Ahoj, promiň, právě jsem opravila, ale systém neuložil, ani do konceptů... nejdůležitější je ten začátek - 375 g hladké a 375 g hrubé mouky, tedy celkem 750 g...

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Šlo by napsat soupis

    Vložil mlynek2012 on 13. dubna 2014 - 17:03.

    Šlo by napsat soupis ingrediencí trochu srozumitelněji??? Jsem začátečník a moc se v tom seznamu nevyznám!! Díky

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Bochánek vypadá lákavě:-)

    Vložil Jan Stříbrný on 23. listopadu 2013 - 01:05.

    Bochánek vypadá lákavětmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • :)  půlka jednoho už je v

    Vložil IreVo on 20. března 2011 - 22:25.

    tmrc_emoticons.)  půlka jednoho už je v bříšku, teplá... to bude noc!

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • velikonoce

    Vložil mysch72 on 20. března 2011 - 21:26.

    Už se těším na velikonoce,ale zkouška proběhne určitě dřív tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,