3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Větrníky z odpalovaného těsta


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

18 porce/porcí

Odpalovaného těsta

  • 150 gramů voda
  • 80 gramů máslo, změklého
  • 1 špetka sůl
  • 10 gramů cukr
  • 120 gramů hladká mouka
  • 3 kusy vejce

Čokoládová omáčka

  • 250 gramů hořká čokoláda, nakrájené na kousky, min. 75% kakaa
  • 40 gramů máslo, změklého
  • 200 gramů mléko
  • vanilková zmrzlina, domácí nebo kupovaná
5

Příprava

    Odpalované těsto
  1. 1. Předehřejte si troubu na 200°C.
    2. Do mixovací nádoby nalijte vodu, přidejte máslo, sůl a cukr. Vařte 5 minut/100°C/rychlostí 1.
    3. Přidejte mouku a míchejte 20 vteřin/rychlostí 4.
    4. Sundejte mixovací nádobu, odložte stranou a nechejte směs 10 minut vychladnout.
    5. Nasaďte mixovací nádobu do správné pozice.
    6. Míchejte rychlostí 5 a postupně přidávejte vejce otvorem ve víku rovnou na nože.
    7. Míchejte dalších 30 vteřin/rychlostí 5.
    8. Naplňte odpalované těsto do zdobícího nebo plastového sáčku (odstřihněte jeden rožek).
    9. Na plech vyložený pečicím papírem vtlačujte kuličky velikosti vlašského ořechu a nechte mezi nimi prostor 6 cm.
    10. Pečte je 20 - 25 minut v předehřáté troubě při 200°C.
    11. Vypněte troubu, nechejte dvířka mírně pootevřená a nechcejte sušit dalších 10 minut.
    12. Vyndejte z trouby a nechejte úplně vychladnout.
  2. Čokoládová omáčka
  3. 13. Do mixovací nádoby vložte horkou čokoládu a mixujte 10 vteřin/rychlostí 9.
    14. Přidejte máslo a mléko a zahřívejte 4 mintuy/100°C/rychlostí 2.
    15. Čokoládovou omáčku přendejte do misky.
  4. Příprava větrníčků
  5. 16. Vychladné odpalované těsto rozkrojte a položte 2 -3 spodní poloviny na připravené talířky.
    17. Na každou spodní část navrště lžičku vanilkové zmrzliny, zakryjte horní částí větrníčkua polijte čokoládovou omáčkou.
    18. Podávejte ihned se zbývající čokoládovou omáčkou.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

OBMĚNY
-
těsto se dá naplnit také šlehačkou nebo v kombinaci s ovocem
- vyzkoušejte i slanou náplň ze smetanového sýra, bylinek a dalších oblíbených surovin
- velikost a tvar odpalovaného těsta si můžete přizpůsobit

PROFITEROLKY

- jsou tradiční francouzský dezert


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.