Doba přípravy
20min
Celkový čas
2h 20min
porce/procí
18
porce/porcí
Úroveň
pokročilý
- TM 31
published: 24.03.2017
změněno: 24.03.2017
Ingredience & Porce
Odpalovaného těsta
- 150 gramů voda
- 80 gramů máslo, změklého
- 1 špetka sůl
- 10 gramů cukr
- 120 gramů hladká mouka
- 3 kusy vejce
Čokoládová omáčka
- 250 gramů hořká čokoláda, nakrájené na kousky, min. 75% kakaa
- 40 gramů máslo, změklého
- 200 gramů mléko
- vanilková zmrzlina, domácí nebo kupovaná
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- 1. Předehřejte si troubu na 200°C.
2. Do mixovací nádoby nalijte vodu, přidejte máslo, sůl a cukr. Vařte 5 minut/100°C/rychlostí 1.
3. Přidejte mouku a míchejte 20 vteřin/rychlostí 4.
4. Sundejte mixovací nádobu, odložte stranou a nechejte směs 10 minut vychladnout.
5. Nasaďte mixovací nádobu do správné pozice.
6. Míchejte rychlostí 5 a postupně přidávejte vejce otvorem ve víku rovnou na nože.
7. Míchejte dalších 30 vteřin/rychlostí 5.
8. Naplňte odpalované těsto do zdobícího nebo plastového sáčku (odstřihněte jeden rožek).
9. Na plech vyložený pečicím papírem vtlačujte kuličky velikosti vlašského ořechu a nechte mezi nimi prostor 6 cm.
10. Pečte je 20 - 25 minut v předehřáté troubě při 200°C.
11. Vypněte troubu, nechejte dvířka mírně pootevřená a nechcejte sušit dalších 10 minut.
12. Vyndejte z trouby a nechejte úplně vychladnout. - 13. Do mixovací nádoby vložte horkou čokoládu a mixujte 10 vteřin/rychlostí 9.
14. Přidejte máslo a mléko a zahřívejte 4 mintuy/100°C/rychlostí 2.
15. Čokoládovou omáčku přendejte do misky. - 16. Vychladné odpalované těsto rozkrojte a položte 2 -3 spodní poloviny na připravené talířky.
17. Na každou spodní část navrště lžičku vanilkové zmrzliny, zakryjte horní částí větrníčkua polijte čokoládovou omáčkou.
18. Podávejte ihned se zbývající čokoládovou omáčkou.
Odpalované těsto
Čokoládová omáčka
Příprava větrníčků
Tip
OBMĚNY
- těsto se dá naplnit také šlehačkou nebo v kombinaci s ovocem
- vyzkoušejte i slanou náplň ze smetanového sýra, bylinek a dalších oblíbených surovin
- velikost a tvar odpalovaného těsta si můžete přizpůsobit
PROFITEROLKY
- jsou tradiční francouzský dezert
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Kategorie receptů:
Bez masa
Jarní
Letní
Podzimní
Zimní
Den sv. Valentýna
Masopust
Velikonoce
Den matek
Vánoce
Nový rok
Jídlo s sebou
Recepty šéfkuchaře
Vaření pro velkou rodinu
Vaření pro jednotlivce
Vaření pro studenty
Vaření pro starší osoby
Party
Raut
Dovolená
Narozeniny
Narozeniny dětí
Piknik
Dárek
Snídaně
Brunch
Oběd
Odpolední čaj
Večeře
Svačina
Kreativní
Dezert
Pečení
Zmrzlina
Pralinky/sladkosti
Koláč
Cukroví
Sušenky/cookies
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?