3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Vláčná jablečná buchta s ořechy a pudinkovou polevou


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

30 kus/kusů

Těsto

  • 300 gramů polohrubé mouky
  • 200 gramů cukru
  • 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
  • 3 kusy vajec
  • 180 gramů másla
  • 400 gramů jablek, asi 3 větší kouksy
  • 100 gramů rozinek, nemusí být
  • 100 gramů vlašských ořechů, nemusí být
  • strouhaný kokos nebo mleté ořechy, na posypání

Poleva

  • 80 gramů másla, vyjde to na zbytek kostky z těsta
  • 100 gramů cukru
  • 1 balíček vanilkového pudingu, v prášku
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 2 polévkové lžíce vařicí vody
  • kokos nebo mleté ořechy, na posypání
  • 6
    35min
    Doba přípravy 15min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

    Těsto
  1. Nejprve namočíme hrozinky do horké vody nebo rumu.

    Potom si sekneme vlašské ořechy 10 sekund/rychlostí 5 (aby
    byly kousky v těstě).

    Do prázdného TM navážíme oloupaná jablka (nic se neděje, když jich bude víc, buchta bude vláčnějšítmrc_emoticons.;) a
    sekáme 12 sekund/rychlostí 5.

    Nasadímešlehací metličku.


    Přidáme mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, máslo pokojové teploty a šleháme cca 1 minutu/ od rychlsti 1 do 4.

    Potom stěrkou stáhneme stěny a přisypeme ořechy a hrozinky
    (bez vody či rumu).

    Ještě asi 20 sekund/rychlostí 3 promícháme.

    Vznikne nám hustší těsto, které rozprostřeme na vymazaný a
    vysypaný plech s okraji nebo koláčovou formu (dobrá je teflonová – nemusí se vysypávat).

    Dáme péci do trouby na cca 20 minut a 170 stupňů.

    Do těsta ke konci pečení píchneme špejlí – pokud se nelepí –
    je hotové.

    Během pečení si připravíme polevu.
  2. Poleva
  3. Do čistého TM vložíme zbytek másla a zahřejeme – aby se zcela rozpustilo – cca 5 minut/70 stupňů/rychlost 1-2.

    Když je máslo rozpuštěné, přidáme kakao, puding, cukr a 2 lžíce vařící vody.

    Mícháme rychlostí 6 – 7, dokud se poleva dobře nepromísí.

    Horkou buchtu vytáhneme z trouby a polevu ihned nanášíme stěrkou (poleva se částečně vsákne do těsta).

    Povrch sypeme kokosem anebo mletými ořechy.

    Buchta je díky jablkům velmi vláčná a jemná.

    Dobrou chuť!
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • hezky nafocené..moc se mi

    Vložil lussy on 1. prosince 2013 - 10:04.

    hezky nafocené..moc se mi líbí,musím vyzkoušet tmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Dobře popsaný postup. To

    Vložil Jan Stříbrný on 29. listopadu 2013 - 01:22.

    Dobře popsaný postup. tmrc_emoticons.) To bych mohl zvládnout. tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,