Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
5 porce/porcí
hovězí kostky na česneku
- 2 kusy cibule
- 3 kusy stroužek česneku
- 700 gramů hovězí maso na guláš
- 1 čajová lžička sole
- 1 čajová lžička mletého pepře
- 1 čajová lžička kmínu, mletého nebo celého- dle chuti
- 1 kostka hovězí bujón (pro 0,5 l vody)
špenát
- 1 kus cibule
- 2 stroužky stroužek česneku
- 0,5 čajové lžičky sole
- 0,5 čajové lžičky mletého pepře
- 1 čajová lžička mleté majoránky
- 1 kus vejce
mouka na zahuštění
- 70 gramů hladká mouka
-
6
2h 15min
Doba přípravy 1h 15minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
5
Příprava
- Cibuli dáme do mixovací nádoby a sekáme 3sek. / rychlost 5, přidáme olej, půl lžičky soli a pepře, lžičku kmínu podusíme 4.min. / Varoma / rychlost 2
Přidejte vodu - 1litr a hovězí bujón. Do košíku připravíme na kostky nakrájené a opláchnuté maso, které promícháme se zbytkem sole a pepře a vložíme do mixovací nádoby - vaříme 100 stupňů /"Zpětný chod" / 45.min. / rychlost 1. V případě, že je maso tvrdé - opakujte postup.
Když je maso měkké pomocí stěrky vyndáme košík s masem, dolijeme vodu do 1.litru v mixovací nádobě, přidáme hladkou mouku , zbytek česneku a mixujeme 10.sekund / rychlost 10.
Otvorem víka dáme maso zpět do omáčky, dochutíme dle vlastní chutě a provaříme 5.min. / 100 stupňů /"Zpětný chod" / rychlost 1. Přelijeme do kastrolu a mixovací nádobu vyčistíme.
ŠPENÁT:
Do mixovací nádoby dáme cibuli a česnek - sekáme 3 sek / rychlost 5, přidáme lžíci oleje a podusíme 3.min. / Varoma / rychlost 2, přidáme kusy zmrzlého špenátu, sůl, pepř, mletou majoránku, 3.lžíce vody a povaříme 7.min. / 70 stupňů / rychlost 2. Přidáme celé vejce, promícháme - 3.sekundy / rychlost 3.
Hovězí kostky na česneku se špenátem
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Recept mám vyzkoučený a lze maso vložit při vaření do mixovací nádoby - . Omáčka je silnější z vyvařeného masa.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářDobré rady od odborníka:-)
Dobré rady od odborníka
Skvělé
Skvělé
zajímavý nápad...hovězí doct
zajímavý nápad...hovězí doct často bývá tuhé..kypřící prášek by mě nenapadl
dobré i z jiného masa
Někdy se stane, že hovězí
Někdy se stane, že hovězí maso je tuhé - nebojte se přidat kypřící prášek do omáčky s masem. Nemá to vliv na chuť.