3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Hovězí kostky na česneku se špenátem


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

5 porce/porcí

hovězí kostky na česneku

  • 2 kusy cibule
  • 3 kusy stroužek česneku
  • 700 gramů hovězí maso na guláš
  • 1 čajová lžička sole
  • 1 čajová lžička mletého pepře
  • 1 čajová lžička kmínu, mletého nebo celého- dle chuti
  • 1 kostka hovězí bujón (pro 0,5 l vody)

špenát

  • 1 kus cibule
  • 2 stroužky stroužek česneku
  • 0,5 čajové lžičky sole
  • 0,5 čajové lžičky mletého pepře
  • 1 čajová lžička mleté majoránky
  • 1 kus vejce

mouka na zahuštění

  • 70 gramů hladká mouka
  • 6
    2h 15min
    Doba přípravy 1h 15min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
5

Příprava

    Hovězí kostky na česneku se špenátem
  1. Cibuli dáme do mixovací nádoby a sekáme 3sek. / rychlost 5, přidáme olej, půl lžičky soli a pepře, lžičku kmínu podusíme 4.min. / Varoma / rychlost 2

    Přidejte vodu - 1litr a hovězí bujón. Do košíku připravíme na kostky nakrájené a opláchnuté maso, které promícháme se zbytkem sole a pepře a vložíme do mixovací nádoby - vaříme 100 stupňů /Counter-clockwise operation / 45.min. / rychlost 1. V případě, že je maso tvrdé - opakujte postup.

    Když je maso měkké pomocí stěrky vyndáme košík s masem, dolijeme vodu do 1.litru v mixovací nádobě, přidáme hladkou mouku , zbytek česneku a mixujeme 10.sekund / rychlost 10.

    Otvorem víka dáme maso zpět do omáčky, dochutíme dle vlastní chutě a provaříme 5.min. / 100 stupňů / Counter-clockwise operation / rychlost 1. Přelijeme do kastrolu a mixovací nádobu vyčistíme.

    ŠPENÁT:

    Do mixovací nádoby dáme cibuli a česnek - sekáme 3 sek / rychlost 5, přidáme lžíci oleje a podusíme 3.min. / Varoma / rychlost 2, přidáme kusy zmrzlého špenátu, sůl, pepř, mletou majoránku, 3.lžíce vody a povaříme 7.min. / 70 stupňů / rychlost 2. Přidáme celé vejce, promícháme - 3.sekundy / rychlost 3.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Recept mám vyzkoučený a lze maso vložit při vaření do mixovací nádoby - . Omáčka je silnější z vyvařeného masa.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Dobré rady od odborníka:-)

    Vložil Jan Stříbrný on 1. prosince 2013 - 18:11.

    Dobré rady od odborníkatmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Skvělé

    Vložil zuzka@dvk.cz on 30. listopadu 2013 - 12:22.

    Skvělé Cooking 4

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • zajímavý nápad...hovězí doct

    Vložil lussy on 19. listopadu 2013 - 23:20.

    zajímavý nápad...hovězí doct často bývá tuhé..kypřící prášek by mě nenapadl tmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • dobré i z jiného masa

    Vložil mencikovamarta on 21. října 2013 - 10:43.

    tmrc_emoticons.) dobré i z jiného masa

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Někdy se stane, že hovězí

    Vložil kristina.livoreka on 17. října 2013 - 17:34.

    Někdy se stane, že hovězí maso je tuhé - nebojte se přidat kypřící prášek do omáčky s masem. Nemá to vliv na chuť.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,