Ingredience & Porce
postup
- půl košíku rýže
 - 1 cibule
 - 1 polévková lžíce sádla
 - 3 špekáčky
 - 2 kyselé okurky, větší
 - 1 jablko
 - 1 vejce
 - 3 polévkové lžíce hladká mouka
 - sůl,vegeta,červená paprika
 - 2 plátky vepřového masa
 - 2 plátky kuřecího masa
 
Příslušenství, které potřebujete
- 
                        
                        
                        Varoma - 
                        
                        
                        Varný košík - 
                        
                        
                        Stěrka - 
                        
                        
                        Kompletní mixovací nádoba pro TM6 
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Do košíku dáme ryži, propláchneme a osolíme.
Větší cibuli rozsekáme v TM na R 5, 5sec. Přidáme 1PL sádla, kdo může slaninu může přidat i kousek nakrájené slaniny a zpěníme R2,10 min., 100°C.Mezitím připravíme plátky masa (zlehka naklepeme), okořeníme a vložíme do Varoma společně s podélně nakrájenými špekáčky a okurkami.
Do dosmažené cibulky přidáme 1ČL mleté sladké papriky a 1 syrové vejce mícháme R2, 2min.,100°C. Nádobu doplníme do 1l vodou, přidáme ¼ ČL soli, špetku pepře, 1-2 nakrájená jablka. Do nádoby vložíme košík s rýží na víko dáme Varoma systém a vaříme R1, 30 min. na stupeň Varoma.Pokud vaříte vepřové je třeba dát čas asi na 45 min.
Po dovaření dohotovíme omáčku- vodu dolijeme do 1/2l, přidáme mouku a dochutíme solí, pepřem, vegetou nebo lžící sojovky, popřípadě plnot. hořčicí. Podle vaší chuti.
Vařte 5 min. R3,100°C.
Tip
Do Varoma se společně s masem mohou vložit uvařená a rozpůlená vejce.
Model Thermomixu ®
- 
                    
                        Recept je vytvořen proTM 31
 
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
                    
                                    

                        
                                    
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentáře
Je to rychlé a chutné
Dobrá další alternativa typického českého pokrmu
 taková modernizace 
To vypadá zajímavě