3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Vepřové srdce s křenovou omáčkou


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Maso

  • 2 vepřová srdce
  • pepř,nové koření, bobkový list, sůl

omáčka

  • 20 g hl.mouky
  • 200 g kysané smetany
  • 2 dcl mléka
  • 80 křenu

knedlík

  • 320 hrubá mouka
  • 1 vejce
  • 1,5 dcl mléka
  • 20 kvasnic
  • 1 čajová lžička cukr
  • 1 čajová lžička sůl
5

Příprava

  1. Čerstvý křen sekejte R8, 15sec., odložte stranou.Srdce naporcujte na díly a rozložte do košíku. Přidejte 1 litr vody, koření a vařte na R1,60min.,Varoma. Vývar uchovat.

    V nádobě zadělejte na knedlík. Mléko, cukr, kvasnice zahřát 37°C, R2, 1min. Přisypejte mouku, vejce a sůl RTěsto, 2min. Knedlík vytvarujte a dejte do varoma mísy.

    Vraťte do Zamknout mixovací nádobu vývar a přilijte do 1/2 l vodu, křen, koš se srdci a vařte 25 min, R1, na Varoma.

    Po dovaření, sundejte Varoma, vyndejte košík  a dovařte omáčku. Přidejte mouku, kys.smetanu, mléko a vařte na 90°C, R3, 10min. Zatím nakrájejte srdce a knedlíky.

     

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Varoma
    Varoma
    koupit nyní
  • Varný košík
    Varný košík
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Dobu vaření můžete zkrátit přípravou srdcí v tlakovém hrnci.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Sám jsem byl nadšen přípravou

    Vložil Jan Stříbrný on 1. prosince 2013 - 17:20.

    Sám jsem byl nadšen přípravou v TM tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vyzkošela jsem a fantastické

    Vložil lussy on 1. prosince 2013 - 14:55.

    Vyzkošela jsem a fantastické tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Musím přiznat, že mne recept

    Vložil lussy on 28. listopadu 2013 - 17:18.

    Musím přiznat, že mne recept láká, ačkoliv jsem vepřové srdce nikdy nejedla,..hodně lidí však říká, že to je lahůdka, ráda recept vyzkouším! tmrc_emoticons.D

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • vypadá přímo skvěle

    Vložil yvonaj on 6. listopadu 2013 - 12:29.

    vypadá přímo skvěle

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • vydadá to dobře

    Vložil mencikovamarta on 26. října 2013 - 22:09.

    vydadá to dobře

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,