3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Zapečený hessenský bramborový nákyp


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

  • 250 gramů slaniny, nebo uzeného, na kostičky
  • 2000 gramů brambor, na kousky
  • 2 čajové lžičky citrónové šťávy
  • 2 kusy vejce
  • 2 čaj, ové lžičky soli
  • 0,5 čajové lžičky bílého pepře, mletého
  • 0,25 čajové lžičky muškátového oříšku,nastrouhaného
  • 1 kus pórek, na kolečka
  • 6
    30min
    Doba přípravy 30min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
  • 9
5

Příprava


    1. Kostičky slaniny krátce osmahněte na pánvi. Pokud použijete uzené, pak ho nesmažte.

    2. Do mixovací nádoby dejte 1000 g brambor a 1 čajovou lžičku citrónové šťávy, rozmělněte cca 10 sek./rychlost 5 (cca 10 sek./rychlost 6) a přendejte na větší mísu.

    3. Do mixovací nádoby dejte zbylých 1000 g brambor, 1 čajovou lžičku citrónové šťávy, vejce, koření a sůl, rozmělněte cca 10 sek./rychlost 5 (cca 10 sek./rychlost 5) a přendejte na stejnou mísu jako předtím rozmělněné brambory.

    4. Přidejte i kostičky slaniny nebo uzeného a kolečka pórku a pomocí stěrky dobře zamíchejte.

    5. Dobře vymažte formu na nákyp, dejte do ní vzniklou bramborovou hmotu a pečte v horní části trouby, až vznikne hezká hnědá krusta.

10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář