3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Francouzský slaný koláč (Quiche Lorraine)


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

8 kus/kusů

Suroviny

  • 100 gramů sýra Gruyère, nakrájeného na kousky

Těsto

  • 150 gramů hladká mouka
  • 75 gramů máslo, nakrájeného na kousky
  • 1/2 čajové lžičky sůl
  • 50 gramů voda

Náplň

  • 250 gramů voda
  • 200 gramů slanina, různého typu, pokrájené na malé kostičky
  • 30 gramů hladká mouka
  • 30 gramů máslo
  • 250 gramů mléko
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • 1/2 čajové lžičky sůl
  • 2 špetky mletého pepře
  • 3 kusy vejce
  • 2 polévkové lžíce Crème fraîche
5

Příprava

    Příprava
  1. 1. Do mixovací nádoby vložte sýr Gruyere a strouhejte 20 vteřin/rychlostí 7.

    2. Přendejte do mísky a odložte stranou.
  2. Těsto
  3. 3. Do mixovací nádoby vložte všechny suroviny na těsto a hněťte 1 minutu/Closed lid/Dough mode.

    4. Míchejte těsto 10 vteřin/Counter-clockwise operation/rychlostí 2. poté jej vyjměte z mixovací nádoby a vytvarujte kouli.

    5. Těsto vyválejte na tloušťku 2 mm a vložte do vymaštěné a moukou vysypané koláčové formy (o průměru 26 cm).

    6. Předehřejte troubu na 180°C.
  4. Náplň
  5. 7. do mixovací nádoby nalijte vodu a zahřívejte 4 minuty/100°C/rychlostí 1.

    8. Přidejte kostičky slaniny a zahřívejte 1 minutu/100°C/rychlostí 1.

    9. Nechejte kostičky slaniny okapat ve varném košíku a odložte stranou.

    10. Těsto v koláčové formě propíchejte na několika místech vidličkou, zakryjte pečicím papírem.

    11. Do takto připravené formy naspejte sušený hrách a pečte 15 minut při 180°C.

    12. Do mixovací nádoby vložte mouku, máslo, mléko, muškátový oříšek, sůl a pepř a míchejte 4 minuty/90°C/rychlostí 3.

    13. Nastavte 2 minuty/rychlost 3 a otvorem ve víku mixovací nádoby přidejte vejce, créme fraiche a strouhaný Gruyere.

    14. Z předpečeného těsta odstraňte sušený hrách a pečicí papír, posypejte kostičkami slaniny a zalijte mléčnou směsí.

    15. Pečte v troubě 30 - 35 minut při 180°C.

    16. Nakrájejte na porce a podávejte teplé.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Quiche Lorraine je klasické francouzské jídlo

- jako hlavní chod podávejte se zeleninovým salátem

- sušený hrách si uschovejte na další pečení

VEGETARIÁNSKÁ VERZE

- místo kostiček slaniny použijte sušená rajčata v oleji, nechejte je okapat a nekrájejete na malé kostky


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.