Ingredience & Porce
8 kus/kusů
Suroviny
- 100 gramů sýra Gruyère, nakrájeného na kousky
Těsto
- 150 gramů hladká mouka
- 75 gramů máslo, nakrájeného na kousky
- 1/2 čajové lžičky sůl
- 50 gramů voda
Náplň
- 250 gramů voda
- 200 gramů slanina, různého typu, pokrájené na malé kostičky
- 30 gramů hladká mouka
- 30 gramů máslo
- 250 gramů mléko
- 1 špetka mletého muškátového oříšku
- 1/2 čajové lžičky sůl
- 2 špetky mletého pepře
- 3 kusy vejce
- 2 polévkové lžíce Crème fraîche
-
6
1h 30min
Doba přípravy 20minDoba vaření/pečení -
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9Chuťovka Předkrm Hlavní chod První hlavní chod Druhý hlavní chod Jarní Letní Podzimní Zimní Den sv. Valentýna Velikonoce Den matek Halloween Nový rok Čínský Nový rok Jídlo s sebou Recepty šéfkuchaře Vaření pro jednotlivce Vaření pro starší osoby Party Raut Narozeniny Piknik Grilování Děti v kuchyni Brunch Oběd Odpolední čaj Večeře Svačina Kreativní Grilování Pečení Vaječný Gateau (francouzský koláč) Koláč Pečivo Pizza, Focaccia
Příprava
- 1. Do mixovací nádoby vložte sýr Gruyere a strouhejte 20 vteřin/rychlostí 7.
2. Přendejte do mísky a odložte stranou. - 3. Do mixovací nádoby vložte všechny suroviny na těsto a hněťte 1 minutu/
"Zamknout mixovací nádobu" /
"Těsto" .
4. Míchejte těsto 10 vteřin/"Zpětný chod" /rychlostí 2. poté jej vyjměte z mixovací nádoby a vytvarujte kouli.
5. Těsto vyválejte na tloušťku 2 mm a vložte do vymaštěné a moukou vysypané koláčové formy (o průměru 26 cm).
6. Předehřejte troubu na 180°C. - 7. do mixovací nádoby nalijte vodu a zahřívejte 4 minuty/100°C/rychlostí 1.
8. Přidejte kostičky slaniny a zahřívejte 1 minutu/100°C/rychlostí 1.
9. Nechejte kostičky slaniny okapat ve varném košíku a odložte stranou.
10. Těsto v koláčové formě propíchejte na několika místech vidličkou, zakryjte pečicím papírem.
11. Do takto připravené formy naspejte sušený hrách a pečte 15 minut při 180°C.
12. Do mixovací nádoby vložte mouku, máslo, mléko, muškátový oříšek, sůl a pepř a míchejte 4 minuty/90°C/rychlostí 3.
13. Nastavte 2 minuty/rychlost 3 a otvorem ve víku mixovací nádoby přidejte vejce, créme fraiche a strouhaný Gruyere.
14. Z předpečeného těsta odstraňte sušený hrách a pečicí papír, posypejte kostičkami slaniny a zalijte mléčnou směsí.
15. Pečte v troubě 30 - 35 minut při 180°C.
16. Nakrájejte na porce a podávejte teplé.
Příprava
Těsto
Náplň
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní -
Rockstar Anna
koupit nyní
Tip
Quiche Lorraine je klasické francouzské jídlo
- jako hlavní chod podávejte se zeleninovým salátem
- sušený hrách si uschovejte na další pečení
VEGETARIÁNSKÁ VERZE
- místo kostiček slaniny použijte sušená rajčata v oleji, nechejte je okapat a nekrájejete na malé kostky
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář