Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
8 porce/porcí
- Těsto
- 360 g hladká mouka
- 180 g máslo, nakrájeného na kosuky
- 1 čaj, ová lžička soli
- 90 g voda, studené
- 1 vejce, na potření
- Náplň
- 25 g slunečnicový olej
- 1000 g voda
- 3 čaj, ové lžičky soli, plus trochu navíc
- 150 g dlouhozrné rýže, (nepředvařené)
- 3 vejce, o pokojové teplotě
- 250 g šalotka, oloupané, celé
- 50 g máslo
- 250 g houba, čerstvá, očištěneých, celých
- 900 g filetu z lososa, (v kuse), čerstvého, zbaveného kůže, vykostěného
- 2 špetky pepř černý, mletý
- 3 snítky kopr, čerstvý, nasekané
- Omáčka
- 200 g víno, bílé
- 400 g žloutky
- 1 čaj, ová lžička soli
- 0,25 čajové lžičky pepř černý, mletý
- 4 snítky petržel, čerstvá, pouze listy, nasekané
- 4 snítky kopr, čerstvý, nasekané
- 30 g citrónová šťáva
-
6
55min
Doba přípravy 30minDoba vaření/pečení -
7
pokročilý
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9
5
Příprava
- Přidejte vodu a hněťte 15 sek./rychlost 6. Těsto zabalte do průtažné fólie a dejte na 30 minut do lednice.
- Do mixovací nádoby dejte olej, vodu a sůl. Nasaďte košík a navažte do něho rýži. Do Varoma mísy vložte vejce a umístěte systém Varoma na své místo. Vařte 15 min./Varoma/rychlost 1. Odložte systém Varoma stranou a nechte vejce vychladnout. Sundejte košík, rýži přesypte na plech na pečení a nechte vychladnout. Vyprázdněte mixovací nádobu.
- Do mixovací nádoby vložte šalotku a sekejte 3 sek./rychlost 5. Pomocí stěrky stlačujte suroviny dolů.
- Přidejte máslo a vařte 6 min./Varoma/rychlost
"Jemné míchání" .
- Přidejte houby a sekejte 4 sek./rychlost 4, přidejte ½ čajové lžičky soli a vařte 4 min./Varoma/
"Zpětný chod" /rychlost
"Jemné míchání" . Přendejte do mísy a odložte stranou vychladnout.
- Vyklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků, bílky dejte do mixovací nádoby a sekejte 1 sek./rychlost 4. Přendejte do mísy a odložte stranou. Do mixovací nádoby vložte vaječné žloutky a sekejte 1 sek./rychlost 4.
- Předehřeje troubu na 200 °C.
- Těsto rozdělte na dvě části, jednu ponechte o něco větší než druhou. Menší část vyválejte do obdélníku, jehož hrany asi o 5 cm přesahují rozměry filetu z lososa (přibližně 25x35 cm). Těsto dejte na plech pokrytý pečicím papírem.
- Na obdélník vyválený z těsta položte rýži a nechte 3 cm nezakrytého těsta u okrajů. Šalotkovo-houbovou směs naneste na rýži.
- Navrch této směsi položte filety z lososa. Filety rozložte v rovnoměrné vrstvě. V případě potřeby přehněte koncové části filetů, abyste dosáhli rovnoměrné tloušťky. Filety z lososa posypte solí, pepřem a koprem. Nalijte na ně míchané vaječné žloutky a na žloutky pak míchané vaječné bílky.
- Vyválejte zbývající těsto. Přikryjte jím druhou část těsta včetně náplně. Hrany lehce stlačte k sobě a odřízněte tak, aby zůstal 2 cm široký okraj. Hrany stlačte k sobě a ohněte nahoru, abyste vytvořili obrubu kolem celého koláče. Z odříznutých hran nařežte či rukou vytvarujte proužky a ozdobte jimi koláč.
- Do mísy dejte zbývající vejce a ušlehejte ho. Tímto ušlehaným vejcem potřete povrch těsta. Ozdobte koláč připravenými proužky těsta a také je potřete vejcem. Nožem či nůžkami udělejte do povrchu koláče malé zářezy, aby mohla unikat pára. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 °C po dobu 25-30 minut. Vyčistěte mixovací nádobu.
- Do mixovací nádoby dejte bílé víno a vařte 5 min./Varoma/rychlost 1 bez odměrky.
- Přidejte smetanu, sůl a pepř a vařte 4 min./100 °C/rychlost 3.
- Přidejte petrželku, kopr a citronovou šťávu a mixujte 15 sek./rychlost 5. Omáčku podávejte v omáčníku, spolu s teplým koláčem.
- Do mixovací nádoby vložte mouku, máslo a sůl a hněťte 15 sek./rychlost 6.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Komentáře
Přidat komentářTo vypadá jako velká dobrota
To vypadá jako velká dobrota
Tak takový koláč, to si
Tak takový koláč, to si nechám líbit
velká dobrota z lososa
velká dobrota z lososa
Zajímavý nápad a ještě k tomu
Zajímavý nápad a ještě k tomu s tak vynikající rybou
Losos je velice dobrá ryba a
Losos je velice dobrá ryba a tak to bude jistě vynikající