Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
6 porce/porcí
Čočka na kyselo
- 500 gramů čočky
- 1 litr vody, na namočení čočky
- 1 litr vody
- 4 lístky bobkového listu, sušeného
- 1 polévková lžíce soli
- 1 čajová lžička pepře mletého
- citrónová šťáva, nebo ocet, dle chuti
-
6
2h 10min
Doba přípravy 2h 10minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9
5
Příprava
- Namočte čočku s litrem vody a nechte odpočívat dvě hodiny.
Do mixovací nádoby dejte zcezenou čočku, přidejte vodu, bobkový list, sůl, pepř a vařte 45 min./"Zpětný chod" /100 °C/rychlost 2.
Vyndejte bobkový list, přidejte citrónovou šťávu dle chuti (cca 2 polévkové lžíce) a promíchejte 20 sek./"Zpětný chod" /rychlost 2.
Podávejte s opečeným párkem nebo klobásou.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Komentáře
Přidat komentářChutnala
Chutnala
Tak jsem zkoušela a čočka
Tak jsem zkoušela a čočka chutná opravdu skvěle! Doporučuji, je určitě jiná než tu kterou známe ze školy!
Ve školní jídelně jsme čočku
Ve školní jídelně jsme čočku nesnášeli, ale od té doby co máme TM je to pochoutka
Díky TM máme čočku častěji a
Díky TM máme čočku častěji a tu já tedy můžu
S cukrem si čočku představit
S cukrem si čočku představit nedovedu, ale chuť určitě nezkazí, v rozumném množství
Výborná ještě přidávám cukr