3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Shahi paneer


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Shahi paneer

  • 100 gramů cibule, na čtvrtky
  • 12 kusů kešu oříšků, namočených na 1/2 hodiny do vody
  • 6 kusů mandlí, loupaných, namočených spolu s kešu oříšky
  • 4 stroužky česneku
  • 20 gramů zázvoru, čerstvého
  • 300 gramů vody
  • 50 gramů ghí
  • 1 čajová lžička koriandr, mletý
  • 1 čajová lžička garam masaly
  • 1 čajová lžička kashmeer chilli, výrazně červená pálivá paprika
  • 100 gramů jogurtu, 10% tuku
  • 1 polévková lžíce třtinového cukru
  • 2 čajová lžička soli
  • 1/2 čajová lžička kardamom, mletý
  • 15 kusů šafránu, blizen, volitelné
  • 50 gramů smetany
  • 250 gramů paneer
  • 1 lístek bobkový list, sušený
  • 3 kusy hřebíček
  • 1 dřívko skořice, celé, cca 25mm
  • 1/2 čajové lžičky kmín římský
  • 6
  • 7
    Doba přípravy
  • 8
  • 9
5

Příprava

    Shahi paneer
  1. Kešu oříšky a mandle namočte na cca 30 minut do vody, poté sceďte a oříšky vložte do nádoby. Přidejte 100 gramů cibule, 4 stroužky česneku, 20 gramů zázvoru.
  2. Zamknout mixovací nádobuMixování5 sekund, rychlost 6.
  3. Přidejte 300 gramů vody.
  4. Zamknout mixovací nádobu a vařte 15 minut, 100 stupňů C.
  5. Vývar slijte do misky a uchovejte.
  6. Uvařené ořechy a zeleninu vraťte zpět do nádoby.
  7. Zamknout mixovací nádobuMixování10 sekund, rychlost 10.
  8. Pokud je směs příliš hustá, setřete stěrkou dolů do nádoby, přidejte 2 - 4 lžíce odloženého vývaru a postup opakujte. Směs přeložte do misky a uchovejte. Nádobu vyčistěte.
  9. Do nádoby vložte 50 gramů Ghí, 1 bobkový list, 3 ks hřebíčku, kousek celé skořice, 1/2 lžičky římského kmínu, 1/2 lžičky kardamonu.
  10. Zamknout mixovací nádobu restujte 2 minuty, 120 stupňů C, rychlost 1.
  11. Přidejte odloženou pastu z oříšků, cibule, česneku a zázvoru.
  12. Zamknout mixovací nádobu restujte 15 minut, 120 stupňů C, rychlost 2.
  13. Přidejte 1 lžičku Kashmeer chilli (nebo jinou kvalitní pálivou papriku s výraznou barvou), 1 lžičku Garam masaly, 1 lžičku mletého koriandru, 1 lžíci třtinového cukru, 2 lžičky soli, 100 gramů smetanového jogurtu nebo kysané smetany, 200 g odloženého vývaru z ořechů a zeleniny (nebo více, pokud je omáčka hustátmrc_emoticons.;).
  14. Zamknout mixovací nádobu a vařte 15 minut, 100 stupňů C, rychlost 2.
  15. Vyndejte celé koření - skořici, bobkový list, hřebíček.
  16. Přidejte blizny šafránu, 50 gramů smetany, 250g paneeru nakrájeného na kostky (2x2cm).
  17. Zamknout mixovací nádobu prohřejte 3 minuty, 90 stupňů C, rychlost Jemné míchání.
  18. Podávejte s rýží nebo s indickým chlebem naan.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Odměrka
    Odměrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Kashmeer chilli můžete nahradit kvalitní pálivou paprikou s výraznou barvou (například maďarskou).


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.