RECEPT PRO THERMOMIX ®
Ingredience & Porce
4 porce/porcí
uhlířské špagety (spaghetti carbonara)
- 60 gramů parmezánu, nakrájeného na kousky
- 30 gramů sýra pecorino
- 30 gramů šalotka
- 150 gramů kostiček VANTASTIC FOODS - Uzená slanina, //1url.cz/etGhs
- 30 gramů olivový olej, extra panenského
- 3 kusy vejce, (á 60 gramů)
- 1 kus vaječného žloutku
- 3/4 čajové lžičky sůl
- 2 špetky pepře
- 1200 gramů voda
- 350 gramů špaget
- 1 špetka granulovaný česnek
-
6
35min
Doba přípravy 5minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Příprava
- 1. Do mixovací nádoby vložte parmezán a pecorino a strouhejte 10 vteřin/rychlostí 9.
2. Přendejte do misky a odložte stranou.
3. Do mixovací nádoby vložte šalotky a sekejte 3 vteřiny/rychlostí 6.
4. Přidejte kostičky VANTASTIC FOODS - Uzená slanina [/b]a extra panenský olivový olej a restujte 4 minuty/Varoma/rychlostí 1.
5. Přendejte z mixovací nádoby do misky a odložte stranou.
6. Do mixovací nádoby vložte vejce, vaječný žloutek a strouhaný sýr, ochuťte 1/4 čajové lžičky soli a pepře a míchejte 15 vteřin/rychlostí 4.
7. Vaječnou směs přidejte do misky s VANTASTIC FOODS - uzenou slaninou[/b]. Mixovací nádobu není třeba umývat.
8. Do mixovací nádoby nalijte vodu a přidejte 1/2 čajové lžičky soli, špetku granulovaného česneku a vařte 10 minut/100°C/rychlostí 1.
9. do mixovací nádoby vložte špagety otvorem ve víku a vařte po dobu uvedenou na balíčku s těstovnami/100°C/"Zpětný chod" /rychlostí 1.
10. Zkuste, zda jsou těstoviny "al dente" (tedy na skus).
11. Nechejte špagety odkapat na Varoma míse a poté přendejte do misky se směsí slaniny a vajec.
12. Dobře promíchejte a ihned podávejte.
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tip
Název těchto těstovin je odvozen od slova carbonaro, což je italské označení pro uhlíře. Někteří etymologové totiž tvrdí, že tento pokrm byl kvůli jeho vydatnosti připravován k snídani právě uhlířům před tím, než se vydali do práce.
Jiní zase říkají, že termín „uhlířské špagety“ vznikl v části Spojených států po 2. světové válce. Další tvrdí, že špagety byly připravovány jako pocta Carbonari, což byla tajná prominentní společnost revolucionářů v době sjednocení Itálie.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářMoc se mi líbí nápad na...
Moc se mi líbí nápad na vegetariánskou verzi s uzenou slaninou. Koukala jsem se na avizované stránky a hned jsem si koupila jeden balíček. Špagěty byly geniální!