Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
4 porce/porcí
Žampiónová omáčka s Nivou
- 1 kus cibule
- 2 polévkové lžíce oleje
- 100 gramů modrého sýra, např.Gorgonzola, Roquefort, Niva
- 250 gramů žampiónů, čerstvých nebo sterilovaných
- 500 gramů vody
- 1 kus bujón (pro 0,5 l)
- 0,25 čajové lžičky polévková dochucovací směs
- 1 špetka bílý pepř, mletý
- 0,25 čajových lžiček soli
- 1 polévkové lžíce hladká mouka
- 100 gramů žloutků, cca 1 větší
-
6
5min
Doba přípravy 5minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9
5
Příprava
- Do mixovací nádoby vložte předem oloupanou a rozkrojenou cibuli a sekejte 5 sek./rychlost 5.
Přidejte olej a lehce orestujte 2 min. 30 sek./Varoma/rychlost 2.
Přidejte sýr a sekejte 5 sek./rychlost 5.
Přidejte očištěné žampióny a sekejte 5 sek./rychlost 3.
Přidejte všechny suroviny kromě smetany a vařte 12 min./100 °C/ rychlost 3.
Nakonec přidejte smetanu a krátce promíchejte 5 sek./rychlost 3.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Komentáře
Přidat komentářVýborná, chuťově výrazná
Výborná, chuťově výrazná omáčka
máme rádi