3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Chřestový krém


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

polévka

  • 500 gramů bílého chřestu
  • 1 kus cibule
  • 20 gramů másla
  • 1 kus brambory
  • 600 gramů vody
  • 1 kus zeleninového bujónu
  • 200 gramů smetany 33%
  • 20 gramů hladké mouky
5

Příprava

  1. Do mixovací nádoby dáme cibuli a mixujeme 5 vteřin/rychlostí5.

    Přidáme máslo a restujeme 3 minuty/Varoma/rychlostí 1.

    Pridáme oloupaný chřest (ze kterého odřežeme hlavičky, schováme pro další postup) a bramboru na čtvrtky.
  2. Vše zalijeme vodou a přidáme bujon.

    Vaříme 25 minut/100°C/rychlostí 2.
  3. Poté nasadíme metličku a šleháme 30 vteřin/rychlostí 4.

    Vyndáme metličku a šleháme dalšcíh 20 vteřin/rychlostí 10.

    Nasadíme metličku.
  4. Přidáme smetanu a hladkou mouku, šleháme 30 vteřin/rychlostí 4.

    Přidáme hlavičky chřestu.

    Ještě povaříme 3 minuty/100°C/rychlostí 1.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Pokud nechcete zahušťovat moukou, přidejte ještě dvě brambory.

Na dozdobení opražíme rohlík, nebo chléb.

Místo bujonu můžete použít zeleninový vývar.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.