Nacházíte se zde:


3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kulajda


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

6 porce/porcí

potřebujeme

  • 200 g čerstvé houby, na plátky
  • 2 větší brambory, na kostičky
  • 40 g máslo
  • 3 polévkových lžic máslo
  • 4 vejce
  • 1000 g voda
  • 0,25 litr smetana
  • 1 bujon zeleninový
  • kopr
  • ocet
  • sůl
  • pepř
  • 40 g mouka hladká
  • 6
    51min
    Doba přípravy 15min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
5

Příprava

  1. 3 lžíce másla rozpustíme 2.minuty Counter-clockwise operation100°C na r1 přidáme houby a smažíme do zlatova 100°C, r1, 3-5min. a odložíme.

  2. 40g másla rozpusťte 3 min. na 100°C na r1

    40g hladké mouky zasmažte s máslem 3 min na 100° C r1

  3. přidáme 1000g vody, na kostičky nakrájené brambory, orestované houby, 1 zeleninový bujon, ochutíme solí a pepřem, na víko postavte Varoma mísu se 4 vejci a přiklopte víkem. 

    vaříme na 100°C, r1, 20 min.Counter-clockwise operation

     

  4. Přidejte 250ml smetany(i kysané), 

    100°C, r1, 5min.Counter-clockwise operation

  5. Na konec přidáme kopr, nasekaná vajíčka a dochutíme octem a solí .

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Kdo chce, může dochutit citronem, ne octem. 


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Vypadá dobře

    Vložil sara on 27. července 2017 - 09:31.

    Vypadá dobře Wink

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Kulajda je famózní,zmizela

    Vložil Ivcakuba1 on 4. května 2015 - 00:23.

    Kulajda je famózní,zmizela jak pára nad hrncem  tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Výborně, KULAJDU MILUJI a

    Vložil ALENAPUNDY on 17. listopadu 2014 - 16:18.

    Výborně, KULAJDU MILUJI a hnedle o víkendíku si uvařím...............Děkuji za inspiraci, VYPADÁ SKVĚLE...CHUTNÉ, zdravé a hlavně bezmasé..... mnamky................  tmrc_emoticons.) A navíc používám mouku hladkou = POHANKOVOU ...... tmrc_emoticons.-) 

    ♥ alenapundy@gmail.com

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Kulajda byla bajecna.    Budu

    Vložil Lacinka on 16. listopadu 2014 - 14:39.

    Kulajda byla bajecna. 

     

    Budu varit casteji. Protoze se vyhybam lepku, dala jsem misto hladke psenicne mouky mouku hladkou kukuricnou. 

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,